Nyheter

Slik rammes treningssentrene av de nye korona-forskriftene

De nye korona-reglene gjør at noen treningssenter ikke får holde åpent.

Hvis du fortsatt tar sjansen på trene på treningssenteret ditt kan det hende at du må finne deg et nytt senter. Hvert fall fram til 22. januar.

De nye korona-reglene rammer nemlig treningssentrene slik at de som ikke har bemanning må stenge ned i denne perioden.

LES OGSÅ: Dette er de nye koronareglene

– Smittebombe

En av grunnene til at ubemannede treningssenter ikke får holde åpent er at da er det ingen som har kontroll over hvor mange personer som er i lokalet samtidig.

– Nå er sterk begrensning på akkurat dette. På et ubemannet treningssenter har vi heller ikke kontroll over om folk for eksempel vasker, bruker antibac eller holder avstanden de skal, sier ordfører i Stavanger kommune, Kari Nessa Nordtun til RA.

– I en situasjon hvor du går på et ubemannet treningssenter og svetter og tar alt mulig, så kommer det alltid en person etter deg som tar på de samme tingene. Det er en smittebombe, sier Randaberg kommunes ordfører, Jarle Bø til RA.

LES OGSÅ: Dette gjør du hvis du ser at noen ikke følger de nye korona-reglene

Likt som for matbutikker

Hvordan de bemannede treningssentrene organiserer det framover er i følge ordfører i Sandnes kommune, Stanley Wirak, opp til hvert enkelt treningssenter.

– Så lenge de følger de nye forskriftene kan de organisere det som de vil. Dette er det samme som for matbutikker, sier Wirak til RA.

LES OGSÅ:  Helsepersonell flyttes framover i vaksinekøen

Mer fra Dagsavisen