Nyheter

Slik kan Aker BPs nye lokaler i Jåttåvågen bli

Hinna Park lagt klare planer for nye 30.000 kvadrat med kontorer til Aker BP, hotell og butikker i Jåttåvågen.

Bilde 1 av 4

I etterkant av den betente politiske striden som førte til at Aker BP la bort utbyggingsplanene i Paradis, legges det nå fram et privat reguleringsforslag med nybygg og utvidelse av dagens kontorlokaler i Jåttåvågveien.

– Hinna Park har i samråd med Aker BP jobbet for å kunne tilby nye lokaler i Jåttåvågen. Aker BP har ikke bestilt og forpliktet seg til utbygging, men nå er prosjektet tilrettelagt, hvis Aker ønsker å gå videre med planene, sier daglig leder Tore André Eide i Hinna Park til RA.

– 600 millioner

Reguleringsforslaget, som formelt fremmes av konsulentselskapet Sweco, omfatter 81.000 kvadrat, der rundt 50.000 av dem er dagens Aker BP-lokaler, eid av det amerikanske investeringsselskapet H.I.G Capital, og to nybygg, hver på rundt 15.000 kvadrat.

– I rene byggekostnader blir det fort 600 millioner kroner i investeringer, i tillegg til andre kostnader, anslår Eide.

50 hotellrom, tenkt brukt som overnattingssted for ansatte, på inntil 3500 kvadratmeter, inngår i reguleringsforslaget.

– Hotellrom tas inn som en mulighet i og med at Aker BP planlegger å flytte en del operasjoner fra sjø til land, og rommene kan da brukes som overnattingssted for ansatte, sier den daglige lederen.

LES OGSÅ: Aker BP bygger ikke kontor i Paradis

Åpner opp mot omgivelsene

Bussveien skal gå gjennom Jåttåvågveien, og ser ut til å bli ferdigbygd på strekningen i 2023 eller 2024. I reguleringsplanene legges det opp til forretninger og annen publikumsrettet virksomhet på gatenivå.

– Vi forsøker å planlegge et spennende område der de som skal bo og arbeide her kan trives. Ett av de viktigste grepene er å åpne opp området mot hovedgaten og togstoppet, sier Eide.

Et atrium med glasstak, tilgjengelig for alle i forretningenes åpningstider, er planlagt.

«Den nye bebyggelsen vil tilføre området kvaliteter ved å åpne seg opp mot omgivelsene på gatenivå på en måte som dagens bebyggelse ikke gjør», anfører Kommunedirektøren.

LES OGSÅ: Aker BP blir i Stavanger

– Vurdert opp mot andre alternativer

Aker BPs byggeplaner er blitt satt på vent både av rødgrønn politisk motstand mot Paradis-planer, oljeprisen og koronakrisen.

– Paradis-planene ble lagt på is, og både den urolige situasjonen med oljeprisfall og covid-19 har ført til at planene i Jåttåvågen er satt på hold. Når vi nå går gjennom framtidig behov for kontorlokaler vil Jåttåvågen bli vurdert opp mot andre alternativer, sier pressetalsmann Ole-Johan Faret i Aker BP til RA.

– Planene ser greie ut

Kommunedirektøren ber utvalg for by- og samfunnsutvikling (UBS) godkjenne dem.

– Planene ser greie ut. Vi ser gjerne flere arbeidsplasser ved et knutepunkt for kollektivtrafikken. Forretninger i 1. etasje vil også bidra til å skape mer liv i denne bydelen, sier UBS-nestleder Anders Fjelland Bentsen (Ap), og regner med bred politisk oppslutning om forslaget.

LES OGSÅ: Slaget om Paradis

Mer fra Dagsavisen