Nyheter

Slik er SR-Banks nye signalbygg

600 ansatte skal flytte inn i Sparebank1 SR-Banks 22.000 kvadratmeter store signalbygg i Bjergsted.

Bilde 1 av 8

– Vi har eksistert i 180 år, men egentlig aldri hatt noe ordentlig hovedkontor. Vi har to lokaler på Forus og ett i Bjergsted, men nå slår vi alt sammen til ett bygg hvor alle 600 flytter inn. Det blir godt at alle som jobber sammen får være på samme sted, og at en slipper transport mellom Stavanger og Forus. Det er både mer bærekraftig og mer effektivt at alle er samlet, så nå får endelig SR-Bank et skikkelig hovedkontor, sier Arne Austreid, administrerende direktør i Sparebank1 SR-Bank.

Med et totalareal på 22.600 kvadratmeter blir dette Norges største næringsbygg basert på tre som bærende konstruksjoner, ifølge banken, og et stikkord som har vært viktig for dem er bærekraft.

– Vi forventer at dette blir et godt sted å jobbe både når det gjelder arbeidsforhold, arbeidsmiljø og inneklima. Bygget er bærekraftig og binder CO2, så vi håper jo at et godt inneklima i tillegg gjør at folk blir mindre syke og at fraværet blir lavere. Vi har dessuten troen på at tre har en slags god virkning på folk, sier Austreid til RA.

Han forteller videre at SR-Bank startet i et trebygg i Egersund for 180 år siden, og at de nå derfor er litt tilbake der de startet.

– Jeg tror dette bygget vil løfte Stavanger og bety mye for byen. For 15–20 år siden var ikke Bjergsted den fineste plassen, men nå er det virkelig blitt helt annerledes, sier han.

600 millioner kroner

Planleggingen av Finansparken startet allerede i 2011, da Sparebank1 SR-Bank plukket ut tomten i Bjergsted. I 2013 arrangerte de en arkitektkonkurranse som Helen & Hard vant, sammen med SAAHA, og byggestart var 1. november 2016. Nå, så vidt over tre år senere, er det klart for at de 600 ansatte flytter inn.

Nøyaktig hvor mye Finansparken har kostet er vanskelig å svare konkret på, ifølge Glenn Sæther, konserndirektør for strategi, innovasjon og utvikling.

– Rundt 600 millioner kroner. Hovedkontrakten var på 450 millioner uten moms. Men i tillegg ble det tomt og mange timer, så totalen ble en del høyere enn kontrakten, sier Sæther til RA.

Stillerom og bibliotek

I Finansparken er det åpent kontorlandskap, men også en rekke møterom, stillerom og til og med et konsentrasjonsbibliotek dersom man skulle ønske å trekke seg litt tilbake. I tillegg hjelper alt treverket og teppene på gulvene til med å dempe lydnivået og gi god akustikk, og ved hjelp av sensorer styres både lys, luft og temperatur automatisk.

Sæther forteller at det var spesielt én grunn til at valget falt på Bjergsted.

– Kollektivtrafikken. Å komme seg til Bjergsted er null problem enten du kommer fra nord, fra flyplassen eller lenger sør på Jæren, sier Sæther.

– En annen ting som er viktig for oss er bærekraft, langsiktighet, miljø og transparens. Både kunder og ansatte vil forvente at SR-Bank skal være ledende på disse områdene. Og når vi skal tiltrekke oss ung kompetanse vet vi at de er opptatt av om vi er bærekraftige og treffer deres verdier, legger han til.

Mer fra Dagsavisen