Slik blir påskeværet i Rogaland

Påsken starter veldig bra med oppholdsvær og litt vind. I løpet av uken vil temperaturene synke noe, men vakthavende meteorolog lover vær man kan være ute i.

– Været i påsken blir ganske bra i Rogaland. Det blir nok ikke full sol fra knallblå himmel, men det blir absolutte greie værforhold med en del sol og lite nedbør, sier vakthavende meteorolog ved værvarslingen på vestlandet, Magni Svanevik, til RA. 

Hun forteller at det i morgen skal bli litt vind med skyer først på dagen. Utover ettermiddagen mener Svanevik at det vil komme noe regn inn i nordligere deler av fylket, og at dette vil trekke sørover etter hvert. 

– Været og temperaturene i Haugesund og Stavanger vil være ganske like gjennom hele påskeuken, og det vil bli gradvis kaldere. I morgen er det meldt mellom åtte og ti grader, sier vakthavende meteorolog. 

Skjærtorsdag skal det bli enda kjøligere, og temperaturen vil ligge mellom seks og åtte grader. 

– Det vil komme en vind fra nordvest, og det kan komme noen regnbyger på kysten. Men, det vil stort sett være oppholdsvær denne dagen, sier Svanevik. 

Hun mener at også langfredag vil by på fint påskevær. 

– Det vil fortsatt være nordlig vindretning, og ganske lik temperatur som skjærtorsdag. Det blir litt kjølig, men ellers fint vær, sier hun. 

Svanevik forklarer at dette er normalt for nordavind.

– Da treffer bygene Midt-Norge og nordlige deler av Vestlandet, og det blir bedre vær i sør – dermed blir det fint vær i Rogaland, sier hun. 

Usikre prognoser

Påskeaften, lørdag, er det derimot mer usikre prognoser. 

– Det varierer veldig i modellene våre om det skal regne eller være opphold den dagen, men akkurat nå ser det ut som at det er meldt oppholdsvær lørdag også. Det blir muligens litt mer vind, sier Svanevik. 

– Det ligger et lavtrykk sør for oss, så det kan være fare for regn. Hvis lavtrykket beveger seg litt nordover blir det regn, men beveger det seg sørover får Rogaland opphold, legger Svanevik til. 

Hvordan påskeværet blir i helgen er fortsatt usikkert, og Svanevik oppfordrer rogalendingene til å følge med på værmeldingene. 

– På YR-appen finnes det en radar som kan si noe om hvor regnværet befinner seg. Det blir beregnet 90 minutter fram i tid, og kan brukes slik at man slipper å bli overrasket over snøbyger i fjellet for eksempel, sier hun. 

I april er det normalt at temperaturene varierer mye fra dag til dag, og det er det kan gjøre denne påsken også. 

– Det vil bli kjøligere inn mot slutten av uken, men det vil absolutt bli vær man kan være ute i, sier Svanevik. 

Hun oppfordrer alle til å kle seg godt, spesielt om man skal på dagstur i fjellet. I tillegg påpeker hun hvor viktig det er å smøre seg godt med solkrem. 

– Dersom det er mye sol bør man bruke solkrem. Det er et tynt ozonlag som fører til ekstra høy stråling, sier hun.