Nyheter

SiS ønsker å oppmuntre studentene i studentboligene

Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) ønsker å gi studentene som tilbringer påsken alene i studentboligene en liten oppmerksomhet.

Noen utenlandske og norske studenter, som ikke kan eller vil reise hjem til påske, tilbringer ferien alene i studentboligene på campus ved Universitetet i Stavanger (UiS).

Psykolog ved SiS, Janne Petra Telle, fikk en idé om å gi disse studentene en liten oppmerksomhet.

– Alle trenger å få en oppmerksomhet, og jeg vil at disse studentene skal føle at de blir tenkt på i påsken, sier Telle til RA.

Korona-krisen rammer også studentene og ikke alle har mulighet til å reise hjem til tross for at all aktivitet på campus har vært stengt siden 12. mars.

– Jeg har snakket med noen studenter, og flere uttrykker at de tenker mye på at de har de nærmeste langt unna, sier Telle.

Telle påpeker at oppmerksomheten for «kropp og sjel» er et samarbeid på tvers av avdelingene i SiS.

LES OGSÅ: Kongeparet med påskehilsen

– Kan være terapeutisk

I morgen kan de rundt 400 studentene som er igjen i SiS-boligene sine forvente et måltid og en «søtsak», sammen med en oppmuntrende hilsen, fra SiS.

– Dette handler om å gjøre noe for noen som ikke forventer det, og det kan være vel så terapeutisk som en samtale, sier psykolog Telle.

– Slik jeg har forstått det synes studentene at dette hyggelig gjort, legger hun til.

Leder i SiS kafé, Arve Kristiansen, forteller RA at ettersom universitetet er stengt, og de ikke får forsyninger i form av mat, så blir SiS nødt til å bruke det de har på lager.

– Vi vet ikke enda hva vi skal lage, men alle som bor i studentboliger alene kan forvente en overraskelse, sier han til RA.

LES OGSÅ: Stavanger-band med «koronapresang»

Første gang

SiS har aldri gjort noe lignende, og Kristiansen forteller at det er på grunn av den spesielle situasjonen man nå er i som er bakgrunnen for initiativet.

– Det er stengt, mørkt og stille rundt omkring, og mye er fortsatt usikkert. Flere studenter opplever å være engstelige, og det er mange skjebner blant dem som er igjen her i påsken, sier han.

– Det er ikke sikkert at alle de utenlandske studentene får med seg all informasjon, og det kan hende at de frykter at det er verre enn hva det egentlig er, legger Kristiansen til.

LES OGSÅ: Nå kan du få Lervig-øl levert hjem på døren

Får henvendelser fra studenter

Også leder i Studentorganisasjonen (StOr), Joachim Børlie, synes det er en fin gest.

– Jeg synes det er hyggelig av SiS å gi en liten oppmerksomhet til de som leier bolig av dem i en situasjon jeg tror mange synes er både krevende og vanskelig, sier han til RA.

Stor har fått en del henvendelser fra studenter som føler seg utrygg, med tanke på flere aspekter.

– Noen synes det er økonomisk tøft, mens andre så ikke for seg å avslutte semesteret med digitale eksamener. Vi i Stor opplever å være i god dialog med UiS og SiS slik at vi kan få til gode løsninger sammen, sier Børlie.
StOr-lederen tror derfor at gaven fra SiS kommer til riktig tid.

– Jeg tror ikke noen har vondt av en slik oppmuntring, sier han.

Mer fra Dagsavisen