Selger mest av denne på Kvadrat

Kondomeriet på Kvadrat økte salget med 50 prosent sammenlignet med juli 2019.

Kondomeriet melder om rekordhøye tall for butikken på kjøpesenteret Kvadrat i Sandnes.

Sammenlignet med juli i fjor har salget økt med over 50 prosent, opplyser Kondomeriet i en pressemelding.

– Det har vært hett på Kondomeriet i sommer. Av naturlige årsaker er det ferieplaner som har falt igjennom. Folk har en tendens til å unne seg noe ekstra. Vi ser at nordmenn velger å pleie parforholdet, eller seg selv om man er singel, sier SoMe- og presseansvarlig Marthe Sørflaten til RA.

I tillegg til å sette rekorder i fysiske butikker, har nettbutikken økt med 70 prosent sammenlignet med mai, juni og juli i fjor.

Topper salgslistene

På Kvadrat er Womanizer, rabbitvibratoren Mer Lyst Generøs, analleketøy og onanihylser blant bestselgerne, forteller Sørflaten.

– «Womanizer Liberty Snakeskin» topper salgslistene. For menn er onanihylster og Manta penisvibrator på topp. «Mer Lyst Snerten analplugg» ligger høyt, for både kvinner og menn, sier Sørflaten.

LES OGSÅ: Bruker sommeren på å bli bedre i norsk på kafé (+)

– Ikke lenger tabu

Å kjøpe sexleketøy er ikke lenger tabu, mener hun.

– Å ta ansvar for egen seksuell velvære var mer tabubelagt tidligere. Kondomeriets oppgave har hele tiden vært å inspirere og skape lyst. Mye har skjedd de siste årene og i dag kan vi helt tydelig se at nordmenn er veldig lekne og liker å utforske, med partner eller alene.

Mennene hiver seg også på.

– Vi ser at leverandørene også bryr seg mer om mannen, og produserer mer leketøy for ham, sier Sørflaten.

Aldersgruppen som handler mest er personer mellom 25 og 35 år.

– Denne gruppen handler litt mer enn andre, men vi har også «Kari på 80» og de på 18. Sexleketøy og lyst går aldri ut på dato.

LES OGSÅ: Oppgang i boligprisene i Stavanger