Nyheter

Se stor oversikt: 75 arrangementer du kan gå på før jul

Julekonserter, teater og humorshow: Det er noe for enhver smak i førjulstiden.

– Vi har godt over 30 julearrangementer fra i dag og fram til jul, hvor det er en blanding av tradisjoner og nydelig høytidsstemt musikk, stand up og humor, sier markeds- og kommunikasjonssjef ved Stavanger konserthus, Grete Straume.

– Vi kan ikke legge skjul på at november og desember er våre beste måneder i løpet av året. Det kan virke som om markedet for god underholdning, og gjerne med jul som tema, er utømmelig. Vi har mange ulike sjangre på programmet, og det virker som om folk tar det godt imot. Tallenes tale er veldig tydelig, legger Straume til.

En form for meditasjon

konserthusets program står blant annet konsert med Christel Alsos, Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga, i tillegg til humorshow med Rune Bjerga, Nicolay Ramm, Hans Morten Hansen, Else Kåss Furuseth og Kevin Vågenes.

– Det er få billetter igjen til mange av forestillingene, og det er allerede mange ekstraforestillinger i salg. Av det mest populære er blant annet Sissels jul og Christel Alsos. Også Julegøy med Kevin Vågenes har solgt veldig bra, og det samme med Julelatter med Nicolay Ramm, Hans Morten Hansen, Rasmus Wold Og Jørgen Ep, sier Straume.

Noen av forestillingene i konserthuset kommer tilbake år etter år, mens andre er nye. Straume tror det er flere grunner til at publikum strømmer til konserthuset i førjulstiden.

– Jeg tror det er noe med å oppleve ting med andre. I vår travle tilværelse trenger vi den stille stunden hvor du bare sitter der, lytter og er til stede. Enkelte konserter er nesten en form for meditasjon, og det er jo verdens deiligste følelse å synke ned i en stol i mørket når noe fint er i ferd med å skje.

Absolutt høysesong

Også i Sandnes kunst- og kulturhus er det mye på programmet før jul. Kulturhussjef Elisabeth Dahl sier til RA at de har nærmere 20 arrangementer på huset fram mot jul.

– Dette er vår absolutte høysesong, og det virker som om det vi tilbyr treffer mange. Det mest populære hos oss er Steps danseforestilling, med 14 nærmest utsolgte forestillinger. Det er vanvittig populært, og nesten 7000 billetter ble solgt på én dag, sier Dahl.

Ellers nevner hun Nordic Tenors som et populært arrangement, i tillegg til Marie og Tor Kvammens julekonsert.

– Ellers har jo Froddi & Compagniet hatt sin «Julebaluba» i mange år, men i år er første gang de skal ha det hos oss. Det er det siste vi gjør i år, og da blir det stående konsert på KinoKino. Der tror jeg det kan bli liv, sier Dahl og ler.

På programmet er det også litt for de minste, og Dahl sier de tilstreber å ha et variert og mangfoldig program.

– Jeg tror dette er en sesong hvor folk liker å møtes og oppleve ting. Og kanskje er det en fin avveksling fra alle selskapelighetene. Det kan være veldig godt med en time eller to i en mørk kultursal.

Mer fra Dagsavisen