Nyheter

Satser på å arrangere årets ONS som planlagt

ONS 2020 planlegges som normalt, samtidig som Leif Johan Sevland følger utviklingen av koronasituasjonen nøye.

ONS-direktør Leif Johan Sevland opplyser at planleggingen av årets oljemesse følger oppsatt plan.

– Foreløpig har vi bestemt at vi skal gjennomføre arrangementet. Vi følger utviklingen av koronasituasjonen nøye og de rådene som kommer fra myndighetene, sier Sevland.

ONS består av konferanser, utstilling og festival, og årets ONS skal i utgangspunktet arrangeres fra 31. august til 3. september på Tjensvoll. For øyeblikket har det ikke kommet restriksjoner fra myndighetene om arrangementer i denne tidsperioden.

– I mellomtiden ber vi alle være forsiktige og ser fram til å ønske velkommen til Stavanger og ONS, sier Sevland.

Direktøren kan ikke si noe om hvordan arrangementet kan bli annerledes i år.

– Det kan jeg ikke spekulere i. Som sagt følger vi myndighetenes råd slavisk, og så få vi se om hvordan det blir til slutt.

– Jeg skulle gjerne sagt noe mer, men ingen vet noe om hvordan situasjonen er i august og september. Det gjelder både oss og andre arrangementer som er i samme situasjon, legger Sevland til.

LES OGSÅ: Enighet om krisepakke for næringslivet

Gjør det de kan

ONS arrangeres annet hvert år i Stavanger. Forrige ONS, som fant sted i 2018, hadde hele 68.174 besøkende fra 98 forskjellige land. Sevland ønsker ikke å spekulere for mye i hva som kan skje dersom årets ONS avlyses.

– Vi er opptatt av at folk skal være friske, og så forholder vi oss til de reglene som måtte komme, hva enn det vil være, sier han.

Enn så lenge gjør organisasjonen det de kan for å holde folk oppdaterte, og det beste ut av situasjonen. Mange av produktene til årets ONS er allerede klart, men organisasjonen kan ikke markedsføre på samme måte som tidligere. 
– Lagånden blant de ansatte er fantastisk, og det er utrolig bra, sier Sevland.

LES OGSÅ: Olje- og energiministeren kritiserer MDG

Tilbyr digitale sendinger

Nå fram mot arrangementet i slutten av august bruker organisasjonen mye tid på ONS Energy Talks. Der lages det en serie med videoer man kan strømme, bloggartikler og podkaster med en rekke toppeksperter og ledere innen energibransjen.

– ONS har et kolossalt nettverk av energieksperter. Minst to ganger i uken har vi egne digitale sendinger der vi intervjuer mange av disse folkene. Vi bruker situasjonen til å adressere viktige energisaker, sier ONS-direktør Sevland.

Organisasjonen har opplevd å få mange positive tilbakemeldinger, og at folk har et behov for informasjon, og vil vite hva som skjer på energimarkedet. Sevland mener derfor at dette er noe ONS kommer til å fortsette med uansett hvordan situasjonen utvikler seg.

ONS’ hovedtema i år er «Together».

– Det har aldri passet bedre enn nå, sier administrerende direktør Leif Johan Sevland.

---

ONS

  • Årets ONS, som arrangeres av Stiftelsen ONS, skal etter planen arrangeres fra 31. august til 3. september 2020 i Stavanger.
  • Årets hovedtema er «Together», som gjenspeiler utviklingen i det globale samfunnet. Økte geopolitiske spenninger og økende etterspørsel etter energi må håndteres sammen når vi står midt i menneskehetens største utfordring – klimaendringer.
  • ONS ble stiftet av Stavanger kommune, Statoil, Stavanger Forum og Norsk Petroleumsforening i 1974. Samme år ble det første ONS-arrangementet avholdt.
  • ONS i 2018 samlet 68.174 deltakere fordelt fra 98 land. Konferansen alene trakk 3635 deltakere, Centre Court-programmene 6187 deltakere og 1124 selskaper var påmeldt. 90 toppledere deltok på ONS Summit-arrangementet. Kronprins Haakon åpnet ONS for to år siden.
  • ONS 2020 blir det 23. arrangementet i rekken og er verdens nest største olje- og gassutstilling.
  • Kilde: ons.no og Wikipedia

---

Mer fra Dagsavisen