Sandnes

Spinnvill helg: Katten Lykke (9) kom til rette på utrolig vis

Sist helg var ellevill for Linda Øyen Hamre. – Jeg tviler på at jeg kommer til å oppleve noe lignende på samme helg.

Fredag kveld – mens hun var i en 40-årsfeiring åtte kilometer fra hjemmet sitt – dukket plutselig familiens savnede katt opp – «Lykke» – som da hadde vært savnet i fem uker.

Dagen etter spilte hun Lotto og vant 114.000 kroner.

«Sygaste helgå», oppsummerer Linda Øyen Hamre mandag etter den spinnville helgen.

Vi spoler litt tilbake.

Lørdag 29. april forsvant den ni år gamle katten «Lykke» sporløst fra familiens hjem på Lura i Sandnes.

Familien hadde hatt Lykke siden den var liten.

– Det var veldig trist. Vi la ut bilder på Facebook-gruppen til Lura bydel. Vi var flere turer rundt i nabolaget og ropte og leita. Vi snakket med folk i området og kikket i boder og garasjer. Vi ringte også veterinærer i distriktet og spurte om de hadde fått inn en skadd eller død katt som lignet på Lykke. Det var forferdelig. Vi var kjempelei oss, forteller Linda.

– Datteren min var borte fra skolen fordi hun bare gråt. En katt er jo som et familiemedlem, sier hun.

Eyla var veldig glad for at Lykke ble funnet, fem uker etter at hun forsvant fra familiens hjem på Lura.

Dukket opp på Vaulen fem uker senere

Fem uker senere skulle Linda i en 40-årsdag til en venninne. Festen var på Vaulen. Litt over åtte kilometer fra Lykkes hjem på Lura.

– Vi sitter og koser oss på terrassen. Plutselig hører vi en katt. Venninnen min sier at katten ligner voldsomt på Lykke. Jeg kikker under utemøblene, og jammen er det ikke Lykke.

Venninnegjengen var sjokkert og glade. Lykke fikk komme inn i varmen. Litt leverpostei ble lagt i skålen.

– Så ringte jeg sønnen min og fortalte nyheten. Han trodde ikke jeg snakket sant, så heiv han seg i bilen med katteburet og kom og hentet oss.

Lykke er fin i formen. Litt tynnere og sliten, men ingen sår eller andre fysiske plager.

Aner ikke hvorfor Lykke var på Vaulen

– Vi lurer jo voldsomt på hvordan Lykke havnet på Vaulen. Hun er en katt som elsker å være inne, ligge på varme fliser og kose seg. Hun er for det meste rundt huset og inne. Jeg vet ikke om noen kan ha tett henne med seg. Dessverre er det et mysterium vi aldri kommer til å få svar på. Det er litt frustrerende, forteller Linda.

– Hvordan kan du være sikker på at det er Lykke du fant?

– Jeg føler jo at kattene mine er ungene mine. Og du kjenner igjen ungene dine. Dessuten lager Lykke kurrelyder, hun mjauer ikke så mye. Og det var akkurat den kurrelyden vi hørte på terrassen. I tillegg har hun skadet det ene øret. Det er skjevt og henger litt. Lykke har også et spesielt ansiktsuttrykk. Hun ser faktisk litt sur ut, forteller Linda.

Venninnene var heller ikke i tvil. Det var Lindas katt.

Linda Øyen Hamre hadde en spinnvill helg. Fredag fant hun igjen katten Lykke - som hadde vært savnet i fem uker - lørdag vant hun i Lotto.

Dagen etter snakket jeg med mor. Hun mente at jeg nå hadde så mye flaks at jeg måtte spille Lotto.

—  Linda Øyen Hamre

Lotto-tips fra mor

– Dagen etter, lørdag, snakket jeg med mor. Hun mente at jeg nå hadde så mye flaks at jeg måtte spille Lotto.

Lotto er noe Linda spiller av og til. Bare når hun kommer på det. Ingen fast kupong, og ingen faste tall.

– Jeg lot appen fylle inn tallene, men det rare er at da tallene var utfylt, så kan man trykke på «erstatt tall». Den knappen trykket jeg på for første gang i mitt liv. Jeg tenkte at det har jeg aldri gjort før, men denne gangen føles det riktig å gjøre av en eller annen grunn.

To kuponger ble sendt inn, og nesten glemt. Mens Lottotrekningen pågikk, var Linda og familien ute i hagen og plantet blomster.

– Jeg fikk en melding om at jeg hadde vunnet. «Ja ja, tenkte jeg. Gevinsten er vel den vanlige 50-lappen». Men det sto ikke noe beløp, som det vanligvis gjør. Da jeg sjekket hadde begge kupongen gevinst. Den ene rundt 155 kroner. Den andre hadde seks rette pluss én. Gevinst 114.000 kroner.

Linda forteller at hun hoppet opp i stolen, til resten av familiens forskrekkelse.

– Jeg sto i stolen og begynte å dele ut penger. «5000 til deg», «5000 til deg». Pekte på folk. Helt vilt!

– Hva skal pengene brukes på?

– Vi må jo på ferie. Det blir to uker i Syden. Dette skjer ikke hver helg, så vi må unne oss noe. Ellers blir det litt penger på hageprosjektet vårt. Det er alltid noe å bruke penger på.

– Det er en så «crazy» helg at det er ikke til å tro. Jeg håper ikke jeg har brukt opp all flaksen min nå, sier Linda.Nyeste fra Dagsavisen.no: