Sandnes

Sandnes dropper strengere koronatiltak

Sandnes innfører ikke strengere koronatiltak. Det ble klart etter et møte i kommunens beredskapsledelse 2. juledag.

Det konkluderte beredskapsgruppen i Sandnes kommune med da den møttes for å diskutere utviklingen i den lokale smittesituasjonen 2. juledag.

– Det er heldigvis ikke villsmitte, men smitte i konkrete miljøer. Det fører til at vi ikke iverksetter ytterligere restriksjoner eller tiltak. Det er de nasjonale reglene som gjelder. Vi er opptatt av at alle grep vi tar skal være forholdsmessige, sier ordfører Stanley Wirak (Ap) til Sandnesposten i etterkant av møtet.

Kommunen satte smitterrekord lille julaften da det ble registrert 13 smittede. På julaften ble det registrert tre nye smittede, mens det siste døgnet kun har kommet ett nytt tilfelle i Sandnes.

LES OGSÅ: Dette sier smittevernoverlegene om den økende smitten

Rådmannsmøte

Lørdag formiddag samlet også rådmennene i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg seg i et møte for å diskutere eventuelle nye tiltak mot den stigende koronasmitten i området i det siste, melder Stavanger Aftenblad.

I møtet deltok i tillegg også rådmennene fra Klepp, Time, Hå og Gjesdal som observatører.

– Vi bestemte oss for å sette en fot i bakken til i ettermiddag før noe blir avgjort. Flere av kommunene skal også ha egne beredskapsmøter utover dagen, så vi avventer også hva som skjer der, sier rådmann Bodil Sivertsen i Sandnes kommune til avisen på formiddagen 2. juledag.

LES OGSÅ: 75 koronasmittede den siste uken

Jobber med Stavanger-forskrift

I Stavanger kommune møttes beredskapsledelsen 1. juledag etter at rekordhøye 36 tilfeller av bekreftet smitte kom på julaften.

Beredskapsledelsen besluttet da å jobbe med en ny forskrift for lokale smitteverntiltak.

De ønsker å ha et lokalt påbud om bruk av munnbind i taxi, på buss, tog og annen kollektivtransport, samt påbud om bruk av munnbind på sykehjem.

LES OGSÅ: Dette kom fram på møtet til beredskapsledelsen

Det vil også bli vurdert å redusere gruppestørrelsen på private selskaper i lånte eller leide lokaler fra 20 til 10 personer, fortsatt med meldeplikt til kommunen.

Disse nye tiltakene kan bli iverksatt allerede i romjulen.

LES OGSÅ: Koronavaksinen er i Norge: – En veldig viktig dag

Målretter tiltak mot miljøer med smitte

Siden smitteutviklingen i Stavanger er størst innen taxinæringen og det somaliske miljøet, vil det i stedet for flere lokale tiltak som rammer bredt, bli jobbet med målrettede tiltak mot de to miljøene, melder kommunen.

– Vi har et godt samarbeid med taxinæringen, og vi jobber med gode ressurspersoner i det somaliske miljøet som hjelper oss å få ut informasjon om smittevernråd og viktigheten av å teste seg. Dette arbeidet vil vi intensivere framover, sier ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap).

2. juledag ble det klart at det var registrert 9 nye tilfeller av bekreftet smitte i Stavanger iløpet av 1. juledag, samt totalt 75 nye tilfeller i løpet av den siste uken.

Mer fra Dagsavisen