Nyheter

Ros til folk i utelivet etter sist helg

Lokalt politi roser folk for god oppførsel for å unngå smitte under helgens bytur.

Politiet har tidligere registrert at en del personer ikke respekterer smittevernreglene i utelivet. Denne helgen har imidlertid operasjonsleder Toralv Skårland registrert en jevnt over langt bedre oppførsel i distriktet, meldes det på Politiets Nettpatrulje på Facebook.

– Gir rom for trygghet

– Dette er veldig bra! Deres bidrag begrenser smittespredning, og gir samtidig politiet rom til å prioritere trygghet, ro og orden på andre områder. Vinn-vinn! Fortsett slik, og husk å holde én meters avstand selv om du er ute i friområder, oppfordrer Skårland.

– Veldig kjekt! Så bra! Det viser hva vi kan få til sammen. Her har alle bidratt, sier fungerende Stavanger-ordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp).

Tidligere var forholdene ikke så gode, og Hausken advarte 9. juli mot strengere tiltak for skjenkebransjen i en pressekonferanse sammen med smittevernoverlege Ruth L. Midtgarden, beredskapssjef Torstein Nielsen, stasjonssjef Odd Tveit Jørgensen og Mari Prytz Malmanger fra skjenkekontrollen.

De siste helgene har 6–7 ordensvakter fra Stavanger kommune patruljert i gatene.

– De har gitt råd til publikum, og bidrar sammen med politiet, skjenkekontrollen og utebransjen selv, sier Hausken.

LES OGSÅ: Truer med strengere koronatiltak

På større områder

Tidligere har ordensvaktene konsentrert seg om blant annet Domkirkeplassen, Torget og Skagenkaien, men i det siste har større deler av byen blitt besøkt.

– Vi ønsker å fortsette med ordensvakter ut august, og gjør nok det, med mindre noe annet blir bestemt, sier Hausken.

Skjenkekontrollen synes også å merke bedring.

– Vår erfaring er vel den samme som politiets. Kommunen har ordensvakter, og gjestene er mer opptatt av å ta hensyn, sier Sverre Skårland, leder i Skjenkekontrollen.

– Utelivsbransjen jobber godt

LES OGSÅ: Fornøyd med utelivsbransjen under pandemien

Smittevernlege Caroline Osmo Sørensen melder om stor vilje til å ta imot råd og veiledning i utebransjen, og mener også at bevisstheten hos publikum er økende.

Hennes erfaringer stemmer mye overens med politiets.

– Mitt inntrykk er at utelivsbransjen jobber godt, gjør mange tiltak og tar imot rådene og veiledningen som gis når folk fra Stavanger kommune kommer på besøk, sier Sørensen.

Hun mener også at folk har fått en økt bevissthet om viktigheten av å ivareta smittevernet når de ferdes ute blant andre deltakere i utelivet.

– Dette med å minne om viktigheten er nok en kontinuerlig prosess. Det er viktig å huske på at koronasmittefaren ikke er over, sier Sørensen.

LES OGSÅ: Trues med strengere tiltak for å forhindre koronasmitte

Mer fra Dagsavisen