Rødgrønn Tastaveden-satsing kan ryke

Kommunedirektøren vil stanse rehabiliteringen av Tastaveden skole.

Tastaveden har lenge kjempet for en stor rehabilitering, det er tidligere innarbeidet i handlings- og økonomiplanen, og har vært et sentralt valgløfte for de rødgrønne flertallspartiene.

– Jeg ber kommunestyret tenke seg om en gang til, sier Vareide.

LES OGSÅ: (RA +): – Ofrer skolemiljøet for å spare penger

LES OGSÅ: Dette blir dyrere i Stavanger i 2021

Han peker selv på at anbudsdokumentene på det nærmeste er klare, men vil likevel stanse prosjektet. Planene har vært å overføre elevene til Tastarustå. 

– Tastaveden er et godt eksempel på at vi kan redusere investeringene, og samtidig får vi (totalt sett, journ. anm.) en billigere skole å drifte administrativt, sier Vareide. 

Leder i kommunalstyret for oppvekst, Eirik Faret Sakariassen (SV), ville ikke gi noen signaler om hva han mener flertallspartiene bør gjøre i etterkant av kommunedirektørens forslag.

– Nå må vi sette oss inn i og diskutere forslagene, jeg vil ikke kommentere enkeltdetaljer nå, sier Sakariassen til RA.

Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun vil heller ikke konkludere om rehabilitering av Tastaveden.

Kommunedirektørens forslag er et sterkt signal om at det er faglige innvendinger mot å rehabilitere Tastaveden, og at en overføring av elever til Tastarustå vil gi billigere drift. Nå må vi gå politiske runder på dette, sier Nessa Nordtun. 

MDG-gruppeleder Daria Maria Szymaniuk vil heller ikke konkludere.

Nå må vi gå inn bak tallene og se hva som ligger der. Djevelen ligger i detaljene. Det viktigste er at det ikke blir massive kutt over hele linjen i skolen, sier hun.  

 

Fra opposisjonen er derimot signalene mer oppløftende for elever, lærere og foreldre som sokner til Tastaveden.

– Rehabiliteringen av Tastaveden bør vi ta oss råd til. De har ventet lenge, og denne investeringen bør vi finne rom for,  sier KrFs gruppeleder Henrik Halleland. 

LES OGSÅ: – Kostnadene vokser mer enn inntektene