Nyheter

Renovasjonen IKS tilbyr igjen henting av grovavfall

Fra og med mandag kan folk få grov-avfallet hentet av Renovasjonen IKS igjen.

Koronaviruset og ansatte i karantene gjorde at Renovasjonen IKS måtte kutte ut tilbudet om å hente grovavfall hos innbyggere i store deler av regionen.

– For få sjåfører er for oss en stor sårbarhet. Vi er avhengige av at mannskapet er tilgjengelig, og koronaviruset har skapt utfordringer for oss, sier administrerende direktør i Renovasjonen IKS, Kurt Sædberg til RA. Sykefraværet er lavt, og Renovasjonen IKS er i stand til å hente grovavfall hos folk igjen.

– Det vil være en løpende vurdering, men fra mandag 20. april vil tilbudet være på plass igjen, sier Sædberg.

Renovasjonen IKS tilbyr å hente grovavfall til de som bor i kommunene Stavanger, Sandnes, Time, Sola, Randaberg og Gjesdal. Tjenesten har innbyggerne allerede betalt for i renovasjonsgebyr, derfor skal det ikke betales ytterligere for at renovatørene skal hente bosset.

– Det man må huske på når man skal benytte seg av tjenesten er å gå inn på nettsiden hentavfall.no og krysse av på riktig kommunevåpen. Deretter må man fylle ut et skjema, og sørge for at avfallet ligger klart tidlig om morgenen på aktuell tømmerdag, sier Sædberg.

LES OGSÅ: Viste fram el-bossbil

– Veldig populært

De som vanligvis benytter seg av tilbudet er de som ikke har tilgang på henger og muligheten til å levere avfallet til gjenvinningsstasjoner selv. I tillegg opplyser driftsleder Jan Ivar Kaarvaag at eldre også setter pris på at Renovasjonen IKS kommer og gjør arbeidet for dem.

– Vi har fullt opp av arbeid hver dag, og mange benytter seg av tilbudet. Det er veldig populært, sier han.

– Det er en fin måte å bli kvitt ting på, legger han til.

Bruktbutikker, søndagsåpne garasjer og loppemarkeder holder inntil videre stengt, og en konsekvens av dette er at det ikke vil være mulig å få gjenstander levert til byttebua, slik at det kan selges videre.

– Vi kan ikke ta vare på alle disse tingene nå, men hvitevarer sendes til gjenvinning. Resten av tingene som hentes går til forbrenning, sier Kaarvaag.

LES OGSÅ: 900 meter rør skal skiftes ut på Tasta

Slipper kø

Renovatør i Renovasjonen IKS, Nils Arne Amdal, har vært i karantene etter et utenlandsopphold, og synes det er godt å komme i gjenge igjen. Både han og driftsleder har sett at innbyggerne i regionen kaster mye mer søppel nå enn tidligere, og ber folk huske på spesielt én ting.

– Hvis man velger å bruke denne tiden på å pusse opp, så må man være obs på at vi ikke henter bygningsavfall, sier han til RA. Alternativet er å bestille container.

Nå som Renovasjonen IKS ikke har hentet avfall på noen uker, vet de at det vil gå i ett framover. Derfor vil det gå litt tid fra bestilling til hentedag.

– Alt er fylt opp og dette er et fenomenalt tilbud. Man slipper blant annet trafikkorken ved gjenvinningsstasjonen, sier driftsleder Jan Ivar Kaarvaag.

Mer fra Dagsavisen