Nyheter

Rektor: – Ikke mange på skolen i dag

På Godalen VGS var det hovedsakelig digital undervisning mandag. Rektoren håper elevene kommer tilbake så fort som mulig.

– Det er ikke så mange som er på skolen i dag. Kun noen elever som har praktiske fag, men jeg har ikke oversikt over antall oppmøtte. I dag er det hovedsakelig lagt opp til nettbasert undervisning, sier Godalen-rektor Øyvind Sørhus til RA mandag ettermiddag.

RA tok en runde med VGS-rektorer mandag. Mandag kveld fikk elever og skoler beskjed om at elevene skal fysisk tilbake til klasserommene igjen.

Skolen fikk, som alle andre skoler, testet ut digital undervisning i vår, og de har derfor gjort seg noen erfaringer.

– Noe fungerer, men det er jo ikke det vi ønsker. Nå har dette bare vart én dag, så foreløpig er det ingen fare for at de ikke får med seg det de skal. Dette kan gå en dag, to eller tre, men vi ønsker å ha elevene tilbake så fort som mulig, sier Sørhus.

LES OGSÅ: Busstreiken: – Vi er forberedt på å stå lenge (+)

Cirka halvparten på skolen

Også på Gand VGS i Sandnes har mange vært hjemme fra skolen. Fungerende rektor Sverre Hetland anslår at cirka halvparten av elevene var på skolen mandag.

– Jeg har ingen konkrete tall, men det er cirka som planlagt, det vil si at omtrent halvparten er på skolen. Resten har digital undervisning hjemme, sier Hetland til RA, og legger til at mange av Gand-elevene er avhengige av buss, spesielt de som bor mot Hommersåk og Gjesdal.

Gand har en del praktiske fag, og det er derfor ønskelig at flest mulig kommer seg på skolen slik at det kan gjennomføres.

– Undervisningen som foregår på skolen er jo bedre enn den man kan få til via nett. Vi kan klare å holde på med dette en stund til dersom det blir aktuelt, men vi håper jo vi kan komme tilbake til ordinær undervisning så fort som mulig, sier rektoren.

LES OGSÅ: Slik er det å være bussjåfør: – Lønn og arbeidsforhold var bedre før (+)

30 av 600 på skolen

På Hetland VGS i Stavanger ble det sendt ut melding på fredag om at det hovedsakelig ble digital undervisning mandag, men at skolen holdes åpen dersom noen ønsker å jobbe der.

– Jeg kan tenke meg at mellom 25 og 30 elever har vært innom skolen i dag. Av totalt 600. Og det er fordi vi har vært tydelige på at undervisningen vil foregå digitalt i dag. Vi har en stor andel elever som reiser kollektivt, spesielt med buss, og vi har fag som kan foregå digitalt, sier Hetland-rektor Tarjei Berge til RA.

– Så det løser seg greit med den digitale undervisningen? 

– Det er ikke en ønskelig situasjon, men det går for en kortere periode, og nå har vi erfaring fra tidligere med å gjøre det digitalt, sier Berge.

LES OGSÅ: Busstreiken: Fremdeles fastlåst konflikt – hele landet rammet

Færre enn vanlig

På St. Svithun VGS var det også betydelig færre elever på skolen enn vanlig.

Rektor Åsmund Glende Jakobsen har ikke nøyaktige tall på hvor mange som holdt seg hjemme, men han sier det var lett å se at færre var på skolen.

– Jeg har gått litt rundt og kikket, og det klart færre her enn det pleier å være, ja, sier han til RA.

Han mener den digitale undervisningen fungerer greit på mange måter, men han tror både lærere og elever helst vil ha undervisningen på skolen. Spesielt når det gjelder idrettsfag har det blitt diskutert mye hvordan det skal løses.

– Det er en god del som reiser kollektivt til skolen, så vi var ganske spente på hvordan det ville bli. Så nå gjenstår det bare å se hvor lenge det varer, sier Jakobsen til RA.

Mer fra Dagsavisen