Rekordhøye smittetall i Stavanger

Det ble registrert ytterligere 45 smittetilfeller i Stavanger mandag 28. desember.

Det melder Stavanger kommune på sine nettsider

Smittetilfellene fordelt på aldersgrupper:

  • 0-9 år: 6 personer
  • 10-19: 6 personer
  • 20-29: 14 personer
  • 30-39: 5 personer
  • 40-49: 10 personer
  • 50-59: 4 personer

– 31 tilfeller er definert som nærkontakter, tolv har usikker smittekilde, og to har ukjent smittekilde, skriver kommunen på nettsidene. 

LES OGSÅ: Sykehjemansatt er koronasmittet

Smitte i barnehage

Et barn i Solvang barnehage har fått påvist covid-19, og derfor er en avdeling med tolv barn og fire voksne er satt i karantene til 2. januar. På grunn av planleggingsdag åpner avdelingen igjen først 5. januar. 

– Med gode rutiner på plass har barnehagen raskt fått kontroll på situasjonen. Tiltakene som er iverksatt er begrenset rundt én avdeling, og alle berørte er orientert, opplyser barnehagesjef Monica Buvig Stenseth til kommunen. 

Solvang barnehage er en kommunal barnehage og inngår i virksomheten Vestre Platå-barnehagene.

LES OGSÅ: Smittetallet øker: 39 nye tilfeller

Ansatt ved sykehjem smittet

En ansatt ved Boganes sykehjem testet positivt på covid-19 søndag. Avdelingen som den ansatte jobber ved, stenges for besøk. Det skriver Stavanger kommune på sine nettsider. 

– Den ansatte var på jobb med munnbind fredag 25. desember, fikk symptomer på lørdag og positivt prøveresultat på søndag. Alle pasienter og ansatte som var på jobb fredag blir nå testet.

Inntil videre jobber de ansatte ved avdelingene i fullt smittevernutstyr. Sykehjemmets øvrige avdelinger vil være åpne som normalt. Pårørende og ansatte ved sykehjemmet er varslet om at en ansatt har fått påvist smitte.