Regestrand-drapet: Ingen av de tiltalte erkjenner straffskyld

9. desember 2019 ble Sigbjørn Sveli funnet drept på Regestranden. Tirsdag startet rettssaken mot de to drapstiltalte mennene.

Rettssaken mot mennene som er tiltalt for drapet på Sigbjørn Sveli (44) på Regestranden i Sola, skulle egentlig startet mandag, men ble utsatt én dag fordi en av dommerne ventet på svar på en koronatest.

Tirsdag klokken 09.00 ble retten satt i Jæren tingrett. Ingen av de to tiltalte 23-åringene erkjente straffskyld. 

Statsadvokat Arvid Malde, som også er aktor i saken, har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring for begge de tiltalte. De sakkyndige har konkludert med at mennene var tilregnelige på drapstidspunktet.

Tre ble pågrepet

Sigbjørn Sveli ble funnet drept på Regestranden mandag 9. desember 2019, og kort tid etter ble tre menn, en 21 år gammel mann og to 23 år gamle menn, pågrepet og siktet for drapet. 

Siktelsen mot 21-åringen ble i januar nedjustert fra drap eller medvirkning til drap, til ran og grov frihetsberøvelse, men i august ble saken henlagt.

De to andre er tiltalt for drap eller medvirkning til drap, grovt skadeverk og grov frihetsberøvelse. De to 23 år gamle mennene har vært varetektsfengslet siden pågripelsen i desember i fjor, og det tas forbehold om å legge ned påstand om forvaring for begge de to tiltalte.

Rettssaken mot de to mennene startet i Jæren tingrett tirsdag, og varer til 20. november. 

RA er til stede i retten, og tirsdag fortsetter saken med at de to tiltalte skal forklare seg.