Reduserer båtrutene til Byøyene, Hommersåk, Vassøy og Ryfylke

Har hatt en kraftig nedgang i antall reisende på nær 90 prosent.

En kraftig nedgang i antall reisende på nær 90 prosent, og forberedelser på at mannskapet kan bli syke eller satt i karantene, gjør at Kolumbus reduserer båtrutene til Byøyene, Hommersåk, Vassøy og Ryfylke.

På land ble reduksjonen i antall bussavganger gjort i forrige uke. Førstkommende tirsdag gjøres en tilsvarende reduksjon på hurtigbåt.

– Vi har gjort grundige analyser for å sikre at det fortsatt er et alternativ for de som må reise sjøveien, men vi gjør helt nødvendige tilpassinger i alle båtrutene våre nå, kommenterer kommunikasjonssjef Grethe Skundberg i Kolombus, og beklager de ulempene dette medfører for alle våre passasjerer.

LES OGSÅ: Med hjelpende hånd til matbransjen

80-90 prosents nedgang

Antall reisende sammenlignet med januar og februar i år er mellom 80 og 90 prosent nedgang.

– Det er viktig at alle som må reise med våre båtruter, sjekker nye rutetabeller på kolumbus.no, understreker hun.

Kort oppsummert blir de fleste hurtigbåtavgangene til Vassøy kansellert, men øyen er fortsatt tilgjengelig via bilferjen. En rekke avganger til Byøyene og Hommersåk endres eller kanselleres.

Alle avganger må nå ringes og bestilles utenom avganger fra Stavanger og Hommersåk. Unntaket er at det må bestilles fra Vassøy og Hommersåk hverdager etter klokken 1900 og i helgene.

LES OGSÅ: SUS etablerer ny pandemipost 

Rundtur

For rutene til Ryfylke kanselleres en rundtur på formiddagen mellom Stavanger og Nesheim.

– Båtrutene våre betjener flere øysamfunn som er avhengig av dette tilbudet for å komme seg til og fra fastlandet. Flere av operatørene er sårbare med tanke på karantene og sykdom, og vi risikerer å måtte kutte hele båtruter om for mange av båtmannskapene skulle bli satt ut av spill, sier Skundberg

LES OGSÅ: Ber folk om å være lokalpatrioter

LES OGSÅ: Smittevernoverlege: – Viktig at vi ikke slapper av