Politikk

Se bildene: Her kan det komme sjøbad

Lervigparken kan få gangbru og sjøbad. Politikene skal nå ta stilling til forslaget.

– Jeg hilser velkommen alle forslag som gjør det mer attraktivt og spennende å oppholde seg i dette området, sier leder i Storhaug kommunedelsutvalg, Leif Kjetil Knudsen (Ap), til RA.

Gangbru og sjøbad står på sakskartet i en rekke politiske utvalg i tiden framover, Storhaug kommunedelsutvalget får saken til behandling først, 26. oktober.

Kommunen har utarbeidet et forprosjekt for en bru som binder sammen skolen som nå bygges med sykehjemmet og Lervigparken. Sjøbad eller sjølek er også med i planene, men finansiering er ikke på plass for annet enn selve parken, som også vil bli dyrere enn først beregnet. Forprosjektet viser ett alternativ med sjøbad som gir bademulighet, og ett alternativ med sjølek hvor det er grunt vann, sand og steiner.

Kan gjøre ferdsel tryggere

I saksdokumentene kommunedirektøren og direktør Leidulf Skjørestad nå legger fram er det trukket fram at en gangbru vil gjøre det tryggere for skolebarn og andre som ferdes i Lervig.

– Å sikre at det er lett å ta seg fram i Lervig er viktig, sier Knudsen.

Han har i ulike møter med utbyggere oppfordret til å ta i bruk sjøkanten i Lervig, men peker også på at området har utfordringer.

Å sikre at det er lett å ta seg fram i Lervig er viktig.

—  Leif Kjetil Knudsen, leder, Storhaug kommunedelsutvalg

– Jeg har gjentatte ganger tatt opp vannkvaliteten i Lervig, sier Knudsen.

Han peker på at innsnevring av bukta har gjort vannsirkulasjonen dårligere.

– Det har jo etter hvert endret seg nærmest fra Lervigbukta til «Lervigkanalen», sier Knudsen.

– Ser spennende ut

Tone Brandtzæg, som sitter i kommunedelsutvalget for Høyre, er også fornøyd med at det snart skal gjøres mye i Lervigparken.

– Dette ser veldig spennende ut, og noe vi har ventet lenge på, sier Brandtzæg.

Hun presiserer at saken er fersk og ikke diskutert i partigruppen.

– For egen regning vil jeg si at et område for sjølek kan være å foretrekke foran sjøbad. Det er mange positive ting å si om et område for sjølek, og det bor jo mange barn i dette området. Voksne svømmedyktige har allerede flere alternativer i nærheten, både ved Tou Scene og ved Lervig Brygge, sier Brandtzæg til RA.


Kan stå ferdig i 2023

Broen er foreløpig beregnet å koste 15,75 millioner kroner, og er uten finansiering, men kommunedirektøren peker på at det kan være mulig med (del) finansiering via Bymiljøpakkens post til gange. Kalkyle for Lervigparken med sjøbad er 60,36 millioner kroner, mend kalkylen for parken med sjølek som alternativ er 55,84 millioner kroner. Kommunedirektøren vil bruke 2022 til planlegging og prosjektering, slik at anlegget kan stå ferdig sammen med skolen, som etter planen står klar i 2023.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen