Politikk

Politikerne har bestemt seg: Her kommer den nye legevakten

Et enstemmig helseutvalg er samstemte med administrasjonen om ny tomt for Stavanger legevakt.

Stavanger — Administrasjonen i Stavanger kommune har vurdert utvidelse på Våland og to tomter der det nye sykehuset nå bygges, og gitt et klart råd: Bygg ny legevakt på en tomt kloss opp mot nye Stavanger universitetssjukehus.

Et samlet utvalg for helse og velferd (UHV) støttet administrasjonens syn da saken var til behandling tirsdag. Saken skal videre i det politiske systemet, men alt tyder på at politikerne også til slutt vil velge administrasjonens forslag. Saken sluttbehandles etter planen i formannskapet 28. august.

Enstemmig vedtak

– Vedtaket var enstemmig. Vi anser det som en fordel at legevakten ligger nær det nye sykehuset, sier fungerende leder Sverre Uhlving (Ap) i UHV til RA.

Det var to alternativer på Ullandhaug, ett på en tomt som Innovasjonsparken eier, og ett på en tomt i Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune eier. Innovasjonsparken er positiv til legevakt på sin tomt, men vil ikke selge eiendommen, men eie og bygge ut, og så leie ut til legevakten.

– Vi gikk som administrasjonen for den tomten som vi kan eie og der vi kan bygge selv. Økonomisk vil det være en fordel, sier Uhlving.

d

For tre kommuner

Dagens lokaler er for små, de er på 1800 kvadratmeter, og det inkludert midlertidig tilbygg, sterkt underdimensjonert, samt i lite hensiktsmessige lokaler i forhold til samfunnsoppdraget legevakten skal utøve og ivareta, heter det i saksutredningen.

Den nye legevakten skal som dagens legevakt på Våland betjene befolkningen i Stavanger, Sola og Randaberg. Det skal også inneholde voldtektsmottak eller overgrepsmottak, og bør eller kan ha funksjoner som Nattpatruljen, legekontorer og en utvidet undervisnings- og kursavdeling. Det kan også være at Helsehuset med Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT), avdeling for velferdsteknologi og Frisklivssentralen plasseres på Ullandhaug.

– En lokalisering til Ullandhaug vil gi best utnyttelse av ressurser i den akuttmedisinske kjeden, større mulighet for samhandling og faglig utvikling mellom Stavanger kommune, SUS og UiS, samt økt pasientsikkerhet og bedret pasientflyt. (...) kommunen (er) byggherre og grunneier. Dette vil etter alt å dømme gi best forutsigbarhet og raskest framdrift for prosjektet, skrives det i saksutredningen som kommunedirektør Per Kristian Vareide har lagt på bordet til politikerne.





Mer fra Dagsavisen