Politikk

Bollestad-støtte til FRI Rogaland-nei: «Har en egenagenda»

Stavanger KrFs Marie Ljones Brekke får full støtte fra Olaug Bollestad om nei til FRI Rogaland-samarbeid.

Stavanger — Flertallspartiene i Stavanger vil gå nye veier i kampen mot mobbing, og ønsker en samarbeidsavtale med organisasjonen FRI Rogaland om undervisningsopplegg for Stavangerskolen. Argumentet er økt kunnskap om kjønns- og seksualitetsmangfold. Det har fått skolepolitikeren Marie Ljones Brekke i Stavanger KrF til å reagere, og hun mener flertallets forslag er feil framgangsmåte.

– Jeg tror ikke FRI Rogaland er rett instans å få hjelp av. Med én gang vi gjør dette til et politisk spørsmål, vil det igjen skape en vanskelig problemstilling for elevene. Da må de forholde seg til store og ideologiske spørsmål, og det tror jeg ikke hjelper saken i det hele tatt, sa KrF-medlem i utvalg for oppvekst og utdanning (UOU), Marie Ljones Brekke, til RA tirsdag.

Leder i UOU, Eirik Faret Sakariassen (SV) fremmer i onsdagens utvalgsmøte et forslag til justering av ordens og atferdsreglement med tydeligere formuleringer rundt mobbing, krenkelser og vold på bakgrunn av kjønn, seksuell orientering, kjønnsidentitet, etnisitet, religion, livssyn, funksjonsnedsettelse eller andre årsaker, også atferdsvansker, sosioemosjonelle vansker og forhold ved elevens familie- og hjemmesituasjon. Forslaget fremmes på vegne av Ap, FNB, MDG, SV og Venstre.

Et konkret punkt er en samarbeidsavtale med FRI Rogaland om et undervisningsopplegg om kjønns- og seksualitetsmangfold, et opplegg til bruk i barne- og ungdomsskoler.

– Det skal være greit å forelske seg i en av samme kjønn. (...) Vi skal være tydelige i hva vi ønsker at FRI skal gjøre. I plattformen deres står det at alle skal kunne leve livet sitt slik de vil, uten å bli diskriminert. Det er viktig at dette formidles i møtet med elever, sa Faret Sakariassen til RA, og la til at han tror FRI Rogaland kan være med på å oppnå denne aksepten.

– Ikke fortrinn til én organisasjon

Rogaland KrFs førstekandidat til årets valg, statsråd Olaug Bollestad, gir Ljones Brekke full støtte.

– Jeg er opptatt av at vi skal møte ungdommer som har utfordringer med kjønnsidentitet på en god og dyktig måte, men dét er ikke en oppgave vi skal gi i fortrinn til én organisasjon som har en egenagenda. Da er det viktig også viktig å gi det samme mulighetsrommet til andre organisasjoner, sier Bollestad til RA.




Mer fra Dagsavisen