Nyheter

På jobbjakt etter Frp-exit

NAVN I NYHETENE: Kristoffer Sivertsen (Frp) synes det er vemodig at partiet er ute av regjeringen, men gleder seg til å tilbringe mer tid i Stavanger.

HVEM: Kristoffer Sivertsen (31)

HVA: Leder av Stavanger Frp. Tidligere statssekretær for justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr. Nå er han på jobbjakt etter Frps regjeringsexit.

– Etter flere uenigheter har Siv Jensen med partiet i ryggen valgt å gå ut av regjeringen. Hva tenker du om det?

– Det er vemodig at vi nå gir oss i regjering. Frp har fått store gjennomslag i perioden, men når vi først skulle gå ut av regjering så er tidspunktet riktig. Nå skal vi kjempe knallhardt for ren Frp-politikk, men jeg kunne selvsagt tenkt meg å fullføre arbeidet i Justisdepartementet. Helt klart vil jeg også som Stavanger-patriot savne å følge meg på hva som foregikk i Olje- og energidepartementet.

– Jobben fikk du seint i mai i fjor. Nå mister du jo jobben som statssekretær etter Frp sin regjeringsexit. Hva slags planer har du videre nå?

– Nå skal jeg bruke den neste tiden til å finne meg en jobb som er spennende og interessant. Advokatbevilling har jeg og jeg ble nylig ferdig utdannet siviløkonom. Det er derfor ikke usannsynlig at jeg blir advokat igjen, men jeg holder mulighetene åpne. Jeg gleder meg veldig til å være mer hjemme i Stavanger og på Vaulen. Det blir kjekt å kunne se familien oftere, spille fotball og bruke sesongkortet på SR-Bank Arena. I tillegg fortsetter jeg i kommunestyret i Stavanger.

– Så hvordan var en vanlig dag på jobb med Jøran Kallmyr?

– Jobben som statssekretær var preget av et ekstremt høyt tempo og har vært veldig variert. Men det har passet meg fint, jeg er glad i å jobbe mye. Jeg har også vært mye ute på reise, holdt innlegg i OECD, EUs ministermøter, Den afrikanske union, møtt statsledere og fremmet norske interesser. I tillegg har jeg jobbet tett opp mot Stortinget, andre partier og resten av regjeringen. Ikke minst har jeg daglig ledet arbeidet og prioriteringer i mine avdelinger i Justis- og beredskapsdepartementet.

– Hva vil du savne mest i jobben som statssekretær?

– Jeg kommer til å savne tempoet og hvor utrolig spennende arbeidet har vært. Jeg har vært ekstremt privilegert som har fått tillit av Jøran Kallmyr og Siv Jensen til å være i regjeringen som statssekretær.

– Hvordan var det vært å samarbeide med justis- og innvandringsministeren?

– Jøran er en utrolig kjekk og dyktig type som jeg har vært stolt av å jobbe for. Jeg er veldig glad for at jeg fikk jobbe for akkurat ham, og tror det er tap for Frp at han nå må gi seg som justis- og innvandringsminister.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Nå satser jeg på å få mer tid til å lese andre ting enn sakspapirer. Jeg synes Ernest Hemingway sin «The Old Man and the Sea» er bra.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Familie, venner, Liverpool, Viking, gitarene mine og USA.

– Hvem var din barndomshelt?

– Det har vært noen forskjellige, men jeg vil trekke fram Carles Puyol fra treblelaget til FC Barcelona. Han hadde de råeste taklingene og var en midtstopper du kunne stole på. I tillegg var han kaptein på et av tidenes beste lag.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er den jeg er på godt og vondt, og står for det.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Da nyter jeg en kald NEIPA fra Lervig til Liverpool-seieren.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Demonstrasjonstog er egentlig ikke helt min greie. Jeg tror langsiktig jobbing er det som gir resultater, framfor å rope høyest.

– Er det noe du angrer på?

– Det beste er å bruke tiden på å se framover, ikke bakover.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Uavhengig av tidsperiode? President Ronald Reagan. Da ville jeg snakket med ham om frihet og USA under den kalde krigen.

Mer fra Dagsavisen