Nyheter

Over 3500 nye stillinger og færre arbeidsledige

Antall nye stillinger holder seg på et høyt nivå i Rogaland, samtidig som tallet helt arbeidsledige det siste året er redusert med 9 prosent.

–  I alle kommunene i Rogaland er det enten stabil eller redusert arbeidsledighet i oktober sammenlignet med oktober 2018, opplyser Merethe P. Haftorsen, direktør i Nav Rogaland.

Av de store kommunane var det Eigersund som hadde den største prosentvise nedgangen i ledigheten med en reduksjon på 35 prosent.

5508 helt uten arbeid

Ved utgangen av oktober var 5 508 personer helt uten arbeid i Rogaland, som altså er en nedgang på 9 prosent sammenlignet med oktober 2018.

998 arbeidssøkere deltok i et arbeidsretta tiltak i oktober, noe som er en reduksjon på hele 41 prosent målt mot samme måned i fjor.

Summen av helt arbeidsløse og personer i arbeidsretta tiltak gir en bruttoarbeidsledighet på 6565 personer, som er tilsvarende 2,6 prosent av arbeidsstyrken i fylket.

Det er på samme nivå som gjennomsnittet for alle fylkene i Norge.

Kommunevise variasjoner

Sandnes hadde høyest arbeidsledighet med 3,1 prosent i oktober. Stavanger og Sola hadde henholdsvis 3,0 prosent og 2,8 prosent. På Haugalandet hadde Haugesund, Karmøy og Tysvær en arbeidsledighet på henholdsvis 2,6 prosent, 1,9 prosent og 1,8 prosent av arbeidsstyrken.

Lavest andel arbeidsløse av alle kommunane i Rogaland hadde Suldal (0,9 prosent).

3574 utlyste stillingar

Det ble totalt sett lyst ut 3574 stillinger i Rogaland i oktober.

– Det er en økning på 4 prosent sammenlignet med oktober 2018, sier Nav-direktør Haftorsen.

– Siden januar har antall ledige stillinger holdt seg på et høyt nivå, og en del næringsgrupper sliter med å rekruttere nye ansatte, forteller hun.

Yrkesgruppene med flest utlyste stillinger var ingeniør- og ikt-fag (765), helse, pleie og omsorg (503) og bygg- og anlegg (362).

Mer fra Dagsavisen