Nyheter

Ønsker å utvide

Badstufirmaet Damp AS fosser fram. Nå ønsker grunnleggerne å utvide konseptet.

Amalie Kivijärvi og Frode Hognestad står bak den flytende badstuen Damp, som 1. august ble lagt til kai i Svankevigå på Storhaug.

– Det har gått veldig bra helt siden vi åpnet. I et år der veldig mange ikke tør å satse og ting stopper opp, har vi bidratt med å holde noe i gang, og det er veldig gøy, sier Kivijärvi til RA.

I dag er det mulig å leie badstuen for to eller fire timer for henholdsvis 2200 og 3500 kroner. Det er plass til grupper på ti personer, og den flytende saunaen er 10 x 4 meter med uteplass på hver side, badstue og omkledningsrom i midten og stupetårn på taket.

– På grunn av strenge koronarestriksjoner tar vi imot mindre grupper og familier. Vi har ikke åpnet for drop in ennå, så jeg trodde vi skulle ha roligere dager. Slik ble det ikke, og vi er ofte fullbooket, sier Kivijärvi.

Hun forteller at den første halvannen måneden har gått over all forventning.

– Vi har hatt et ønske om å bygge flere badstuer, men vi trodde ikke at vi skulle kunne tenke på det så raskt, og allerede nå, sier hun.

Duoen har fått mange gode tilbakemeldinger og noen gjester har allerede booket badstuen ved flere anledninger.

– Andre har booket tid seks måneder fram i tid, og en gruppe har bundet seg i ett år, sier Kivijärvi.

– Tilbudet gjør at man kan holde litt lenger på sommerfølelsen, for det er ikke noe i veien med å bade året rundt når man kan hoppe rett uti etter et opphold i varm sauna, legger hun til.

Kivijärvi som opprinnelig er fra Karmøy har en drøm å utvide tilbudet der, og gjerne ha to badstuer i Stavanger-området.

– Vi ønsker å kunne tilby en større badstue og gjerne drop in. Vi ligger i et kult og urbant område, men ønsker å høre på kundene våre som veldig gjerne skulle ønske vi lå mer sentralt, sier hun.

Hun og kompanjongen har fortsatt ikke tatt kontakt med kommunen angående utvidelsen, men mener at det skal gå raskt fra de får tillatelse og til badstuen står klar.

LES OGSÅ: Flytende badstue: – Skikkelig sommerfølelse selv om det er vestlandsvær!

Kommunen er positiv

Seksjonssjef i vei og trafikk i Stavanger kommune, Trygve Petter Nilsen forvalter og drifter kommunale kaier. Han forteller RA at de positive til tilbudet og imøteser gjerne en søknad om kommunal plass fra Damp AS.

– Vi er positive og skal tilrettelegge, men vi må gjøre det med de mulighetene og verktøyene vi har, sier Nilsen.

– Kommunen etterlyser spesifikke ønsker i søknaden om kaiplass, og Kivijärvi kan gjerne kontakte meg på nytt, og så kan vi finne ut av noe, legger han til.

LES OGSÅ: Historisk filmskaper

– Fantastisk

Utvalgsmedlem i kommunedelsutvalget Storhaug og politiker i Stavanger Høyre, Federico Juarez Perales, ønsker at Damp AS skal få muligheten til å leie en kommunal plass. Perales mener at det vil sende positive signaler om at kommunen ønsker nye bedrifter velkommen.

– Tilbudet er positivt både med tanke på helse og sosialt, og vi lokalpolitikere må sørge for at denne typen tilbud prioriteres og ikke faller bort, sier han til RA.

– Det er helt fantastisk at Damp ønsker å utvide tilbudet sitt i løpet av så kort tid. Det beviser at å satse på Storhaug lønner seg, og vi må fortsette å heie på dem, legger Federico Juarez Perales til.

I Oslo er det etablert flere badstuer like i nærheten av Operaen.

Mer fra Dagsavisen