Nye SUS: Millionkontrakt til Forusselskap

Kontrakten med Stavanger universitetssjukehus er selskapets hittil største kontrakt.

Selskapet Geograf Digital skal laserskanne nye Stavanger universitetssykehus (SUS).

Geograf Digital AS er etablert i Sandnes, men holder nå til i Sola-delen av Forus, og denne kontrakten er selskapets hittil største kontrakt, til en verdi på ca 1,6 millioner kroner inkludert mva, opplyser SUS i en pressemelding.

– Kontrakten gjelder levering av løsning for å dokumentere betong- og råbyggarbeidene i sykehusprosjektet ved hjelp av foto og punktskyer, der bygget skannes inn ved hjelp av avansert teknologi, sier daglig leder Per Kverneland.

LES OGSÅ: Nyetablert entreprenør får millionkontrakt med SUS

Teknologi i stadig utvikling

Avtalen innebærer også at Geograf Digital AS skal sette ut fastmerker, akser og høyder til bruk til innvendige arbeider. 

– For oss er det veldig bra å få levere til et så stort og viktig byggeprosjekt. Vi regner med at fem personer hos oss skal jobbe med dette.Teknologien vi bruker er stadig i utvikling, og det blir fint å høste erfaringer fra landets største byggeplass, sier Kverneland i pressemeldingen.

Prosjektdirektør for Nye SUS, Kari Gro Johanson, sier hun ser frem til å starte samarbeidet med Geograf Digital AS.

– Vi har nå samlet oss erfaring med laserskanning av betongbyggene gjennom året vi har bak oss, og ser at vi får en smidigere fremdrift ved å konstant dokumentere arbeidene som er gjort. På den måten fanger vi opp uregelmessigheter, endringer og kan løse dette sammen med entreprenøren mens de er på byggeplassen. Det gir god fremdrift og sparer oss for rettinger senere, sier Johanson.

Oppstart på byggeplassen skjer allerede i november 2020.