Nye elever i Stavanger og Sola koronasmittet

Nye smittetilfeller på Sola ungdomsskole og Gosen skole.

Mandag kveld har en ny elev i en klasse på 9. trinn ved Sola ungdomsskole testet positivt på covid-19.

Eleven har vært i karantene etter at en medelev ble påvist koronasmittet søndag kveld. Da ble totalt 30 elever og seks lærere satt i karantene, opplyser Sola kommune i en pressemelding.

Det nye smittetilfellet ved Sola ungdomsskole medfører at ytterligere 11 elever må i karantene. Dette er gjort etter at smittesporingsteamet, i samråd med kommuneoverlegen, har gjort en vurdering av hvem elevens nærkontakter er. Ingen nye lærere er i karantene.

Folk får beskjed

Alle foresatte til berørte elever ved Sola ungdomsskole får melding om smitte i klassen, og om å gå i karantene. De berørte familiene blir kontaktet av smittesporingsteamet i Sola kommune.

– Barna og deres foresatte som dette gjelder er kontaktet direkte og har fått beskjed om hvem som skal være i karantene. Husstandsmedlemmer, klassekamerater, venner og andre som ikke selv er satt i karantene eller er syke, kan leve som normalt og gå på skole, jobb og barnehage, sier kommuneoverlege i Sola Pernille Hegre Sørensen. 

Alle nærkontakter har fått informasjon om karantene. Karantenen varer i ti dager fra siste dagen man var nærkontakt.

LES OGSÅ: Barnehageansatt smittet – barn og voksne i karantene

De berørte har fått direkte beskjed om hvilken dato som gjelder for seg.

– Vi anbefaler testing av nærkontakter, men ved negativ test skal man fortsatt være i karantene til den datoen man har fått oppgitt, sier kommuneoverlegen i Sola. 

Så lenge nærkontakten selv er symptomfri, kan man i husstanden omgås som normalt hjemme. Dersom personen i nærkontakt får symptomer, skal vedkommende testes, samt holde avstand fra andre i husstanden hvis mulig. Husstandsmedlemmer anbefales da å holde seg hjemme til svaret på testen er klart.

Gosen skole: 32 elever og fem ansatte i karantene

Det skjer etter at en elevn ved 10. trinn ved Gosen skole er smittet med covid-19. 32 elever og fem ansatte er satt i karantene.

Eleven fikk bekreftet smitten mandag. Den smittede eleven er satt i isolasjon og det jobbes med smittesporing. Alle foreldre og ansatte er varslet, opplyser Stavanger kommune på sin nettside.

LES OGSÅ: 70 biler i et garasjeanlegg ble oransje

Gode planer

Rektor og skolesjef jobbet mandag ettemiddag med å få oversikt over situasjonen. En klasse og fem ansatte ble definert som nærkontakter og satt i karantene.

– Vi har gode planer og er godt forberedt på en situasjon som dette. Vi har også god kontakt med de foresatte til eleven som er smittet, sier rektor Anne-Marthe Nygård Basso.

Skolen har 8.-10. trinn og rundt 380 elever. Skolen vil tilrettelegge for hjemmeundervisning for elevene som er i karantene.