Nyheter

Ny ansatt ved Ullevål sykehus virussmittet

Enda en ansatt ved øyeavdelingen til Ullevål sykehus har fått påvist koronasmitte. Dermed er to ansatte smittet. Tre andre ansatte har testet negativt.

Det bekrefter sykehuset på Twitter lørdag morgen.

– Vi arbeider videre med ivaretakelse av pasienter og ansatte og nødvendige avklaringer i forbindelse med den positivt testede ansatte. Vi fortsetter arbeidet med å ringe opp pasienter som har hatt kontakt med de positivt testede ansatte, skriver sykehuset.

Fredag kveld ble det kjent at en ansatt ved øyeavdelingen, som nylig hadde vært på ferie i Nord-Italia, hadde testet positivt.

LES OGSÅ: (+) Koronaviruset: Dette har du rett på hvis du må være hjemme fra jobb

Fire andre ansatte på avdelingen hadde symptomer og ble testet, opplyste sykehuset. Tre av de fire som ble testet, har testet negativt, mens den fjerde altså har blitt smittet.

Dermed er det blitt påvist sju tilfeller av koronaviruset i Norge. I tillegg er en nordmann i Italia smittet av viruset.

LES OGSÅ: (+) Slik forbereder kommunene seg på koronaviruset

LES OGSÅ: (+) Knut fra Rennesøy i Kina: – De måler feberen på oss

Fakta koronavirus i Norge

* Lørdag 29. februar: Nok en ansatt ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus har fått påvist koronasmitte. Dermed er to ansatte ved sykehuset smittet av koronaviruset. Sykehuset arbeider med å spore opp pasienter som har vært i kontakt med de smittede ansatte.

* Fredag 28. februar: Ullevål sykehus bekrefter at en av deres ansatte, som nylig var på ferie i et høyrisikoområde i Nord-Italia, har fått påvist koronaviruset. Vedkommende, som er ansatt ved øyeavdelingen, befinner seg nå i hjemmekarantene.

* Fredag 28. februar: Bergen kommune opplyser at en person bosatt i Bergen har fått påvist koronaviruset etter å ha vært på reise i Nord-Italia. Personen er isolert i egen bolig.

* Torsdag 27. februar: Folkehelseinstituttet (FHI) bekrefter at tre personer har fått påvist koronaviruset, men ingen av dem skal være alvorlig syke. To av dem er bosatt i Oslo og har tilknytning til utbruddet i Italia, mens den tredje er bosatt i Bærum og har tilknytning til utbruddet i Iran.

* Onsdag 26. februar: En kvinne bosatt i Tromsø som nylig hadde kommet hjem fra Kina, testet positivt for koronaviruset og holdes i hjemmekarantene. Kvinnen er ikke syk, opplyser FHI.

* Onsdag 26. februar: En mannlig norsk student bosatt i Firenze i Italia, testet positivt på viruset. Han er innlagt på et lokalt sykehus med milde symptomer.

Mer fra Dagsavisen