Nyheter

Nok koronautstyr for flere måneder - men hva med nok folk?

SUS har koronautstyr for flere måneder fram i tid, men vurderer å ansatte flere folk.

– Det har vært krevende fra midten av august. Testingen har økt. Det mest krevende har vært om vi skulle rekruttere nytt personell. Men foreløpig har vi det utstyret vi trenger på lager de neste månedene, sier avdelingsoverlege ved medisinsk mikrobiologi Iren Høyland Löhr til RA.

Hun forteller at det behandles i overkant av 1000 tester hver dag. Antallet betyr at 1,5 prosent av befolkningen testes hver dag, som er i tråd med det helsemyndighetene ønsker.

Høyland Löhr sier folk som har fått testet seg skal etter planen få svar innen 24 timer.

LES OGSÅ: Slik foregår korona-testingen

Rigget for 3500

– Finnes det er tak på hvor mange man kan teste hver dag?

– Det er et tak, men nå og for flere måneder fram i tid har vi nok utstyr. Vi er rigget for å ta 35000 prøver om dagen. Det er nok til å teste fem prosent av befolkningen, som var målsettingen til myndighetene tidligere. Nå er målet 1,5 prosent, som er 1000 tester hver dag, forklarer Høyland Löhr.

VIDEO: Se pressekonferansen fra SUS fredag

Nok folk?

I vår måtte sykehuset ansatte flere folk for å håndtere den økte testingen.

– Vi rekrutterte mange studenter og folk som var ansatt i universitetsbransjen, og fra andre bransjer der folk var permitterte. Hovedyrkesgruppen var bioingeniører og molekylærbiolog. Også andre som ikke har denne utdanningen som helsesekretærer har vi hatt behov for, sier Høyland Löhr.
Akkurat nå er det nok personell, men avdelingsoverlegen vurderer å ansette flere. Det tar rundt tre uker å lære opp en ny ansatt.
– Det er lite smitte i vår region, men det kan endre seg fort. Vi evaluerer fortløpende behovet for å ansette mer personell, sier hun.

LES OGSÅ: Smitte i Stavanger: – Det som har skjedd ellers i landet kan skje her også (+)

Mer fra Dagsavisen