Nyheter

NHO: Olje- og gass sier opp flest

NHO Rogaland om oljetiltakene: – Det er positivt at tiltakene kommer, men NHO oppfatter ikke at vi er i mål.

– Det viktigste i dag var at oljebransjen ble annerkjent av regjeringen.

Det sier Tone Grindland, regiondirektør i NHO Rogaland, etter et regjeringen varslet krisetiltak for olje- og gassindustrien torsdag.

– Regjerningen har nå varslet at tiltakene kommer i revidert nasjoanlbudsjett i mai. Det er positivt at tiltakene kommer, men NHO oppfatter ikke at vi er i mål. Bedriftene må få effekt raskest mulig, slik at vi sikrer arbeidsplasser og kompetanse, sier Grindland til RA.

– Annerkjennelse av bransjens betydning

Den største nyheten synes Gindland er at regjeringen nå retter øynene mot olje- og gassindustrien.

– Det viktigste i dag er at vi fikk en annerkjennelse av bransjens betydning for Norge. Olje og gass har ikke fått tiltak før, mens det har kommet tiltak på løpende bånd de siste 50 dagene. Jeg er også glad for at regjeringen nevner leverandørindustrien spesifikt, sier Grindland.

Nå skal regiondirektøren forhøre seg med oljebransjen.

– Tiltakene må treffe, og så må de kunne justeres dersom de ikke treffer like målrettet som tenkt. Det viktigste i dag var annerkjennelsen, sier Grindland.

LES OGSÅ: Disse koronatiltakene har vært mest effektive 

16 prosent har sagt opp folk

En fersk NHO-undersøkelse blant medlemsbedriftene i NHO, viser at olje- og gasssektoren er den bransjen som har oppsagt flest arbeidre.

NHO har gjennomført syv undersøkelser siden koronautbruddet. Andelen blant rogalandsbedriftene som sier de har gjennomført oppsigelser stiger og er nå på syv prosent.

Størst er andelen i olje- og gassindustrien, med 16 prosent.

LES OGSÅ. Stavanger kan åpne mer opp - det vil ikke Sandnes (+)

Mer fra Dagsavisen