Nå gir han signalene om Stavanger-budsjettet

Kommunedirektøren i Stavanger, Per Kristian Vareide, presenterer i dag administrasjonens forslag til budsjett for de fire neste årene.

Kommunedirektøren presenterer handlings- og økonomiplanen for 2021-2014, den detaljerte oversikten over forslag til investeringer og driftsbudsjett neste år og de påfølgende tre årene.

Hvilke skoler, barnehager og andre kommunale bygninger som får plass på budsjettene, hvor de varslete kuttene kommer og hvilket nivå Kommunedirektøren ønsker å kommunens egne driftsbudsjetter og innbyggernes eiendomsskatt, kommunale avgifter, barnehagepriser og nivået på egenbetaling for kommunale tjenester, vil også bli presentert. 

Presentasjonen står på programmet fra fredag klokken 09.00.

LES OGSÅ: Leder: Korona-budsjettet

Koronaepidemien får i år også konsekvenser for valg av sted for presentasjonen, den er lagt til den omfangsrike salen Zetlitz i Stavanger konserthus, og er stengt for andre enn kommunestyrets medlemmer og pressen.

Handlings- og økonomiplanen skal etter at Kommunedirektøren har lagt det fram til politisk behandling, og vedtas endelig i kommunestyrets budsjettmøte i desember.

RA oppdater med artikler om de konkrete kuttene og reaksjoner i løpet av formiddagen.