Nyheter

Nå går han fra fotball til politikk

NAVN I NYHETENE: Øyvind Jacobsen gir seg som daglig leder i Brodd FK til fordel for politikken. Likevel ville han stått fast i heisen med en Sotra-spiller for å overtale ham til å spille for Brodd neste sesong.

HVEM: Øyvind Jacobsen (44)

HVA: Har vært daglig leder i Brodd FK siden 2012. Nå har han takket ja til jobben som politisk rådgiver for Stavanger Arbeiderparti, men han er likevel ikke helt ferdig med Brodd av den grunn.

– Nå bytter du altså ut fotball med politikk. Hvorfor?

– Jeg, og mange andre, har jobbet veldig hardt for å få Kari Nessa Nordtun som ordfører. Jeg liker å jobbe med ting jeg brenner for, og det er jo derfor jeg har jobbet så lenge i Brodd også. Men nå har jeg veldig lyst til å jobbe heltid med å få vår politikk ut til dem det angår – nemlig innbyggerne.

– Så hva blir egentlig din jobb?

– Min jobb blir å hjelpe den store gruppen folkevalgte og sørge for at vi får kommunisert ut alt vi skal gjøre de neste fire årene. Jeg blir en slags vaktmester på kontoret til Arbeiderpartiet.

– Du er jo ikke helt fersk i politikken. Du har vært i bystyret en stund, det har altså gitt mersmak?

– Ja, i fire år. Det har gitt mersmak, fordi du ser at det du gjør faktisk betyr noe. Det har jeg følt i Brodd også. Det er veldig kjekt å jobbe med ting som betyr noe for folk.

– Hva er det du brenner mest for i politikken?

– Det aller viktigste for meg er at barn og unge skal få så gode muligheter som mulig til å ha et godt liv, uavhengig av hva slags foreldre de er utstyrt med. En annen ting jeg brenner for nå, og som blir en del av jobben min, er å gjøre politikken mer tilgjengelig for folk. Mange synes nok språket som brukes er tungt og at prosessene og beslutningene er vanskelige å forstå. Og det er vanskelig, så jeg forstår at mange melder pass. Ansvaret med å involvere innbyggerne må vi ta.

– Hvordan blir det å forlate Brodd?

– Jeg har ikke tenkt å forlate Brodd. Jeg har brukt mye av min tid som ansatt på å få flest mulig til å stille opp som frivillige. Så når jeg ikke er ansatt lenger, ser jeg det som helt naturlig å stille opp som frivillig dersom klubben har behov for det – noe jeg både tror og håper de har. For meg blir ikke dette å forlate Brodd.

– Nei, men du skal jo ikke være der hver dag lenger, sånn som du er nå?

– Hm ... Jo, det kan fort bli det.

– Hvorfor er du så engasjert i Brodd?

– Jeg mener at både Brodd og Storhaug bydel er et Stavanger i miniatyr. Der bor barna til noen av de rikeste i byen og barna til noen av de fattigste i byen. Det er også den mest internasjonale bydelen, og det er alle slags kulturer og bakgrunner. Å se at Brodd fungerer som en slags smeltedigel, hvor barn av velstående foreldre blir venn med barn av flyktninger, det er nydelig. Det er derfor jeg har blitt værende.

– Men nå skal du altså få kontor på rådhuset. Det blir en litt annen hverdag? 

– Jeg pleier (spøkefullt) å si at den eneste endringen er at før var det Brodd som betalte for at jeg jobbet med politikk på si, mens nå blir det Arbeiderpartiet som betaler for at jeg jobber med Brodd på si. Nei da, det blir ikke så ille. Det blir gøy å bruke mer tid på politikk. Spesielt nå når vi har fått en ordfører som er så ekte og genuin. Jeg kunne aldri jobbet med dette hvis ikke hun hadde vært som hun er.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Kan jeg heller si et dikt? Da vil jeg i så fall si Rudyard Kiplings «If», oversatt av André Bjerke.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Å være del av et fellesskap som har oppnådd målet sitt.

– Hvem var din barndomshelt?

– Kenneth Storvik. Viking-spiller. Han var helt magisk med ballen.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg ikke tar vare på meg selv fysisk.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Jeg skeier ut så ofte at spørsmålet heller bør være hva jeg gjør når jeg ikke skeier ut.

– Er det noe du angrer på?

– Ja, at jeg ikke har brukt mer tid på dem som har stått meg nærmest underveis.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Øyvind Nilsen. Han er fotballspiller i Sotra. Da kunne jeg overtalt ham til å spille for Brodd neste sesong.

Mer fra Dagsavisen