Moen beklager Lind-eksklusjonen

Forsoning i Sandnes FNB. Ber om at eksklusjonene oppheves.

Striden i FNB Sandnes kan gå mot slutten. I går avholdt Alexandra Lind og Ellen Karin Moen en pressekonferanse på rådhuset i Sandnes. Her beklaget Moen og Lind bråket i lokalpartiet, som har pågått siden en uke etter valget. Begge fortalte at de nå vil legge lokk på saken, begrave stridsøksen og forsette som gode partikolleger.

LES OGSÅ: Statsviter: – Styret i FNB Sandnes kan bli sittende

– Ingenting ulovlig

– Vi vil ha fokus på politikk. Vi har en lang vei å gå, men vi må begynne en plass, og det gjør vi nå, sa Alexandra Lind fra podiet i Sandnespostens livestreaming av pressekonferansen.

Moen presiserte at Lind ikke ble ekskludert fordi hun hadde gjort noe ulovlig, og sa at eksklusjonen skyldtes kommunikasjonsproblemer.
Moen sa også under pressekonferansen at hun nå ser at eksklusjonen av Lind var overdramatisert.

Ellen Karin Moen.

– Slik blir vervene

Moen fortalte videre at hun skal fortsette som gruppeleder.

– Jeg skal være gruppeleder og jeg skal sitte i formannskapet. Alexandra får varaplass i formannskapet. Hun vil også få fast plass i utvalg for oppvekst i Sandnes kommune, sa Moen.
Lind får varaplass i områdeutvalget Nord-Sandnes, som dekker Hana, Riska og Sviland.

Bønn til FNB sentralt

Moen og styret i FNB Sandnes valgte å ekskludere Lind, partiets mest populære kandidat en uke etter valget. Forrige uke, på et ekstraordinært årsmøte, stemte medlemmene i Sandnes FNB at eksklusjonen av Lind var ugyldig.

LES OGSÅ: Møte i FNB Sandnes: – Inn med Lind og mistillit til styret

Deretter ble Moen og ekskludert fra Sandnes FNB av sentralstyret. Moen nektet å godta dette.

Under pressekonferansen sa Moen at hun vil be FNB sentralt om å oppheve eksklusjonene av henne og styreleder i lokallaget, Jon Hov.

LES OGSÅ: Partileder Myrhol taus om tillit til FNB-styret i Sandnes