Mildere og våtere de neste dagene

Nattefrost erstattes i kjent vestlandsk stil med regnbyger og vind inn mot helgen. Men for dem som skal gå «knask eller knep» i kveld blir det helt greie forhold.

I kveld skal mange både store og små i Rogaland gå fra dør til dør i Halloween-kostymer og be om godteri.

Det kan de gjøre under helt akseptable værforhold, skal en tro statsmeteorolog Steinar Skare ved Vervarslinga på Vestlandet.

Etter noen klare, kalde kvelder og netter tidligere denne uken, ligger det an til en overskyet aften i kveld med rundt 7 grader. Det kan være utrygt for noe regn i løpet av kvelden, men ikke store mengder og det blir ikke noe særlig vind å snakke om.

– Halloween skal kunne gå greit for de fleste i Rogaland, rent værmessig. Det blir greie forhold. Mildt og stort sett oppholdsvær, sier Skare til RA.

LES OGSÅ: Vi bruker 1,2 milliarder på halloween

Regn til helgen

Det blir imidlertid  hakket dårligere være innover i helgen, selv om  morgendagen for det meste blir preget av oppholdsvær.

– Vindenretningen snur til sør-østlig, og vinden vil tilta i styrke i løpet av fredag. Det vil være skyet eller delvis skyet stort sett hele dagen, men for det meste uten nedbør, og det vil være forholdholdvis mildt, med 5-7 grader, sier Skare.

Lørdag blir det ny endring av vindretning, denne gang til nord-østlig vind. Det blir også mer regn i løpet av dagen.

– Skylaget vil ligge over Rogaland stort sett gjennom hele dagen, og det vil være perioder med en del regn, spesielt i sørlige deler av fylket. Temperaturene vil gå noe ned til rundt 5 grader, men det er ikke ventet nattefrost slik vi har sett flere netter av tidligere i uken, sier Skare.

LES OGSÅ: Derfor «hermer» vi etter USA

Regnbyger i perioder

Søndag blir preget av samme type vær som lørdagen, med overskyet og regnbyger i periode.

– Det blir nok enda litt kaldere søndag, men fortsatt forholdsvis mildt, med tempereturer fra 2-4 grader. Det er ikke ventet frost, sier statsmeteorologen. Når det gjelder sjansene for snø så er de minimale i lavlandet.

På fjellet er det imidlertid muligheter, selv om det neppe vil bli de helt store mengdene.

– Snøgrensen vil nok ligge på rundt 400-500 meter fredag og lørdag, mens det kan komme snø ned i 200-300 meter søndag, som blir en litt kaldere dag. I lavlandet vil nedbøren komme som regn, sier Skare.

LES OGSÅ: Fant på «knask eller knep»