Nyheter

Melder om suverene skiforhold: – Melshei er indrefileten i Sandnes

Det er stor interesse for løypene i Melshei.

Bilde 1 av 2

HVEM: Arne Thorsen-Eie (56).

HVA: Er styreleder i Sandnes Sparebank Arena.

HVORFOR: Jubler over at det endelig er snø og muligheter for å gå på ski i rulleskianlegget i Melshei.

– Hvordan er forholdene på rulleskianlegget i Melshei nå?

– Det er suverene forhold og bare godlyder. Det er tettpakka og slett som et stuegulv. Akkurat sånn man vil ha det. Det er ikke nok snø til å kjøre opp spor, men det er suverene forhold for skøyting.

– Hvem er det som går på ski der? 

###

– Det er både små, voksne og veldig godt voksne. Nå er jo skøyteforholdene så gode at en ikke trenger å reise til Sirdal.

– Hva med oss som ikke kan skøyte?

– Det er fullt mulig å gå klassisk. Men i og med at det er helt slett og uten spor blir det jo litt mer knotete. Går du klassisk ønsker du jo spor. Men det er også mange som staker.

– Blir det spor etter hvert? 

– Da må vi nesten kikke opp i lufta og se hva som kommer ned. Det blir spor hvis det kommer mer snø, men det kan jo slå alle veier.

– Når var sist det var sånne forhold? 

– Det må ha vært rett etter vi åpnet i 2017. Men da var det bare to dager med snø, og nå har vi hatt løyper siden tirsdag, så dette er ny rekord! Vi er takknemlige for hver dag vi får, så nå håper vi bare det varer. Forholdene er fantastiske, og det er en skikkelig skiløype med doserte svinger og alt. Den fungerer som ei kule.

– Hvor lang er løypa i Melshei? 

– Det er flere traseer, og fordelen er at du kan gå flatt, bratt, kort eller langt. Det er traseer for ulike nivåer, men den lengste er fire kilometer. Veldig mange går flere runder, for de fleste går der for å trene. Det er ikke stedet for å gå en kilometer, sette seg ned med en appelsin og gå videre.

– Hvor mye folk har det vært der de siste dagene? 

– Jeg aner ikke, men det har vært mye! Det har foregått trening samtidig, men det har også gått helt fint. Vi stenger aldri av, for løypa sluker så mye at det ikke hoper seg opp. Ikke minst fordi den er så bred.

– Nå som dere ser hvor stor interesse det er for snø og ski, har dere vurdert å investere i en snøkanon?

– Vi har snakket om det lenge, og det hadde vært veldig spennende. Hadde vi hatt en snøkanon i disse dager kunne vi produsert store mengder snø. Det er helt åpenbart at det er interesse for det, men akkurat nå bruker vi alle kreftene våre på å få på plass et arenahus. Går alt som planlagt står det klart til høsten, og da vil det bli et svært hus med kafé, klubbfasiliteter, aktivitetssal og overnattingsplasser. Melshei er jo indrefileten i Sandnes, og et arenahus vil ha stor verdi.

– Hva synes du om all snøen, egentlig?

– Jeg elsker snø! Og er det kaldt er det ofte fint vær. Det er mye kjekkere med åtte minusgrader og vindstille enn fem varmegrader og vannrett regn.

– Så har vi jo også noen faste spørsmål her. Vi kan starte med hva som gjør deg lykkelig?

– Lykke er jo så mangt. Det kan være en sjokolade når du har lyst på den, eller det kan være større ting. Men i bunn og grunn er det vel at du og de du er glad i har det bra.

– Og hvem var din barndomshelt? 

– Det må jo bli Sølvpilen. Men jeg hadde også noen idrettshelter, som for eksempel de fire S-ene; Storholt, Stenshjemmet, Stensen og Sjøbrend. Skøytegutta. De var idrettsheltene.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med? 

– Det klassiske svaret er jo en heismontør, for jeg har ikke lyst å stå fast i heisen.

– Det mest klassiske svaret er kanskje kona eller mannen...

– Jeg tror ikke kona mi heller vil stå fast i heisen, så da er det jo bedre om hun står på utsiden og venter på meg. Jeg vil jo ikke at hun skal sitte fast i en heis! Er ikke det finere sagt enn at jeg vil ha henne i heisen med meg?

– Jo, faktisk. Det er jeg helt enig i. Men hvem blir det da? 

– Det må bli en som kan bidra til at vi kommer fort ut derfra. Egentlig er det samme for meg – jeg skal bare ut av den heisen. Jeg tror vi begge to, uansett hvor interessant han eller hun er, ønsker å komme oss fortest mulig ut. Så kan vi heller prate på utsiden hvis vi kommer overens.

Mer fra Dagsavisen