Nyheter

– Markedet på Nytorget består

Politikerne skal vurdere et eventuelt innendørs- og helårsmarked på nye Nytorget. MDG ønsker også flere bruktmarkeder rundt i byen.

Politikerne skal vurdere et eventuelt innendørs- og helårsmarked på nye Nytorget. MDG ønsker også flere 
bruktmarkeder rundt i byen.

Lørdag skrev RA om innbyggere som frykter for at bruktmarkedet på Nytorget skal forsvinne når nye Nytorget tar form. 

– Jeg hadde håpet at man kunne få til en kombinasjon. En flerbruksvariant, hvor det både er plass til park, scene og marked hver lørdag, sa Jorunn Mæland til RA lørdag og i papiravisen mandag.

Daria Maria Szymaniuk (MDG og Linda Susanne Krüger (Ap) sier det er ingen grunn til bekymring. Markedet skal bevares i en eller annen form, enten der blir innendørs eller utendørs – og helårlig eller ikke.

– Vedtatt at det skal bestå

– Det er vedtatt av politikerne at markedet skal fortsette. Ingen ønsker å fjerne det. Markedet er kjempepopulært, og det er en del av følelsen av Nytorget om sommeren, sier Krüger.

Ap-politikeren sier det er tverrpolitisk enighet om å bevare markedet, som i flere år har blitt arrangert annenhver lørdag fra våren til høsten.

Det var MDG som fremmet bevarings-forslaget på vegne av flertallspartiene.

– For MDG og samarbeidspartiene er det viktig å sikre bruktmarkedet videre. Bruktmarkedet har vært i mange år. Det er et etablert konsept som brukes flittig. Dessuten er det viktig å legge til rette for gjenbruk, ikke forbruk, sier MDG-politikeren.

LES OGSÅ: – Vi må ta torget tilbake

Ønsker flere markeder

Hun ønsker å legge til rette for flere bruktmarkeder i byen.

– Det er mange aktører som holder på med gjenbruk. Vi kan være med og legge til rette for klesbytte og andre type markeder. Hillevåg torg er ett sted som er godt egnet, sier Szymaniuk.

Akkurat nå er det en midlertidig pallepark på Nytorget. Palleparken skal få stå til høsten. Poenget med palleparken er at byens innbyggere skal komme medforslag om hvordan nye Nytorget kan bli seende ut.

– Vi har faktisk fått en del spørsmål om markedet forsvinner eller ikke, og det er flott at folk engasjerer seg, sier Szymaniuk.

LES OGSÅ: Hit kan du reise direkte fra Sola i sommer 

Ønsker innbygger-innspill

– Vi håper at så mange folk som mulig sender inn innspille om Nytorget på kommunens nettside. Én ting er hva politikerne mener. Det er mye viktigere hva folket ønsker. Å be folk om innspill er noe politikerne bør gjøre oftere, mener Szymaniuk.

Til sammen er det satt av 30 millioner kroner til nye Nytorget, som skal stå ferdig til byjubileet i 2025.
Kulturhuset for unge, Metropolis, skal også bestå ved Nytorget. Det samme skal Rogaland kunstsenter.

Mer fra Dagsavisen