Stavanger

Lokale koronatiltak oppheves, men smitteråd bør likevel følges

De lokale koronatiltakene i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg oppheves fra og med torsdag 17. desember.

Usikker smittesituasjon de neste ukene og i julen gjør likevel at anbefalingene i tiltakene fremdeles bør følges, opplyser de fire kommunene i en pressemelding tirsdag.

I samråd med kommunenes smittevernoverleger og Folkehelseinstituttet (FHI) oppheves de lokale tiltakene som har vært innført fra 10. november, med ett unntak:

* Fra og med torsdag 17. desember gjelder fortsatt meldeplikt til kommunen for arrangementer med over 20 personer.

Dette tiltaket videreføres i en ny forskrift fordi det også i julen vil foregå arrangementer der kommunene skal føre tilsyn med at de nasjonale smittevernreglene følges.

– Smittevernoverlegene følger nøye med på utviklingen fra dag til dag. Dersom smitten igjen skulle øke, kan lokale tiltak bli innført igjen. Reiseaktivitet i julen kan føre til økt smittepress, så pass på og oppsøk testing ved symptomer, melder ordførerne i de fire kommunene, Kari Nessa Nordtun, Stanley Wirak, Tom Henning Slethei og Jarle Bø.

Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg anbefaler derfor fortsatt:

•         Unngå bruk av kollektivtransport.

•         Bruk munnbind i kollektivtransport når det ikke er mulig å overholde minst én meter avstand til andre.

•         Bruk munnbind ved besøk på syke- og aldershjem

•         Alle som kan, bør ha hjemmekontor. 

•         Alle gjester på serveringssteder bør registrere seg.

LES OGSÅ: Flere skoleklasser i karantene

Husk meteren

Når forbudet mot idretts- og fritidsaktiviteter for voksne, i grupper med flere enn ti personer, oppheves, er det svært viktig at avstandskravet på minst én meter fortsatt overholdes ved slike aktiviteter.

– Selv om vi fortsatt skal begrense antall nærkontakter, er det mulig å leve greit med de nasjonale og lokale råd og retningslinjer som gjelder. Så lenge smittevernreglene følges, kan du fortsatt gå ut for å julehandle, gå på restaurant eller kafé og delta på fritids- eller kulturaktiviteter. Men husk å holde avstand til andre! sier ordførerne.

LES OGSÅ: Kreftforeningen jubler for røykfritt Stavanger

Takk for innsatsen

– Du som innbygger fortjener en stor takk fordi du de siste ukene har bidratt til en bedre smittesituasjon på Nord-Jæren. Igjen har vi klart å stå sammen. Men husk at nasjonale retningslinjer og råd fortsatt gjelder. Situasjonen kan endre seg fort. Selv om de påbudte lokale tiltakene opphører, anbefaler vi at tiltakene fortsatt følges. Også de neste ukene og gjennom julen må vi være forsiktige, sier ordførerne.

Mer fra Dagsavisen