Nyheter

Liker parken, men frykter markedet forsvinner

– Palleparken er fin, men jeg håper at politikerne bevarer det tradisjonsrike markedet når den permanente parken er på plass.

Siden starten av juli har den midlertidige parken av paller preget Nytorget i Stavanger sentrum. Den skal ned igjen allerede til høsten. Men palleparken skal gi folk et inntrykk av hvordan den permanente parken skal bli.

RA tok turen innom parken lørdag. På grunn av regnet satt eller gikk det ikke mange mennesker på pallene, men Jorunn Mæland, tok en liten omvei på vei hjem for å kikke.

– Parken er fin den – selv om det kunne vært bedre sittemuligheter. Det er jo paller, sier Mæland.

Hun savner likevel markedet som pleier å være på Nytorget på lørdagene om sommeren – hvor hun pleier å kjøpte alt fra tekstiler, pynt, verktøy, håndverk og saft som barn har laget selv.

LES OGSÅ: Hit kan du reise direkte fra Sola

– Det er kjekt at det skjer ting i bydelen sin, men hun frykter at det tradisjonsrike markedet forsvinner når den nye parken står ferdig.

– Jeg hadde håpet at man kunne få til en kombinasjon. En flerbruksvariant, hvor det både er plass til park, scene og marked hver lørdag, sier Mæland.

– Ikke «Storhaug-standard», takk

Venninnen Victoria Walløe likte også parken, og håper at den nye, permanente parken blir enda bedre.

– Det er dessverre typisk for Storhaug at politikerne setter i gang noe midlertidig, for å så klappe hverandre på skulderen over at de får til noe som kan løfte levekår-tallene i bydelen. Problemer at det hele tiden forsvinner. Storhaug er preget av små lekeplasser og midlertidige ting – og for å ikke nevne manglende skole. Jeg håper parken politikerne skal til med blir bra, skikkelig standard, sier Walløe.

– Kanskje burde politikerne heller bygget en permanent pallepark ved Joker-butikken, slenger Mæland ut.

Ønsker innspill

Politikerne har satt av til sammen 30 millioner kroner til Nytorget, som skal stå ferdig til byjubileet i 2025.

Tidligere har RA skrevet om politikerne som ber brukerne av palleparken om å komme med innspill om hvordan de ønsker sluttproduktet skal bli.

Aktivitet er nøkkelen. Innbyggerne kan sende inn sine meninger på Stavanger kommunes nettside.

Mer fra Dagsavisen