Nyheter

Lervig har åpnet bar på Eiganes

Ting har gått bra for Lervig de siste årene, og lørdag åpnet de sin første bar i Stavanger.

Bilde 1 av 6

– Hele grunnen til at vi åpnet her er fordi vi trengte en plass hvor folk kan besøke oss. Enkelt og greit, sier Anders Kleinstrup, daglig leder for Lervig AS.

Lørdag åpnet de en såkalt «brewpub» på Eiganes. Her er det mulig å ta seg en kaffe, mat eller øl – samtidig som du ser på bryggerne brygge øl. I lokalene i Alexander Kiellands gate er det nemlig et bryggeri, og kun en glassvegg skiller bryggeriet og sittegruppene. På den måten kan du se på når ølen lages mens du drikker din egen.

– Jo mer øl vi lager i Hillevåg, jo vanskeligere blir det å ta imot folk der og ha omvisning, for hver gang vi gjør det må vi stenge ned produksjonen. Så kom korona og gjorde det enda vanskeligere for oss. Derfor har vi drømt om en plass som dette veldig lenge. Dette er vårt nye flaggskip, og det er hit man kan komme hvis man vil besøke bryggeriet og smake de ferskeste og råeste smakene, sier Kleinstrup.

Baren på Eiganes har fått navnet «Lervig Local». Nettopp fordi Lervig ønsker at dette skal være noe for de lokale.

– For vår del er det viktig at dette er en plass de lokale vil bruke. De kan komme hit og ta en kopp te, en øl, spise litt, ta med ungene eller studere. Det er alkoholfritt, vanlig pils og nye og eksperimentelle brygg. Det skal være plass til alle her, sier Kleinstrup.

LES OGSÅ: Nå kan du få Lervig-øl levert hjem på døren (+)

Bryggerne får gå amok

Bryggerne på Eiganes er de samme som brygger øl i Hillevåg. Tanken bak bryggeriet på «Lervig Local» er at de skal kunne få fri utfoldelse, teste ut og «gå amok», ifølge Kleinstrup.

– En av våre største utfordringer har vært når vi får andre bryggerier på besøk. Da må vi tilpasse den enorme produksjonen i Hillevåg, og det er vanskelig å få til noen ganger. Når vi lager et brygg er det minimum 15.000 bokser som kommer ut per batch, så det er store volum det er snakk om. Derfor har vi trengt en plass hvor vi kan jobbe i litt mindre skala og se hva som fungerer, før vi lager større brygg i Hillevåg, sier Kleinstrup til RA.

– Ja, det er jo litt bortkastet med 15.000 bokser hvis det smaker drit? 

– Haha, men det gjør det aldri uansett. Men det minste vi kan produsere her er 500 liter, tilsvarende cirka 1500 bokser. Så det er jo ingenting. Om vi så blir nødt til å dumpe de 500 literne, så er det bare en tiendel av volumet i Hillevåg, sier han.

Lervig Local er inspirert av ting og steder Lervig-gjengen har sett når de har vært på reise, og de har forsøkt å implementere så mye av det som mulig i lokalene i Alexander Kiellands gate. I tillegg til ølservering vil det også bli servert mat og kaffe, og etter hvert åpner de også en butikk inne i baren. Barna er også tatt hensyn til, og det er laget et eget lekerom innerst i lokalet. Tappekranene er formet som føtter og er spesiallaget av Figgjo porselen og mellom bordene er det store, grønne planter.

– Dette er vår «wet dream venue», sier Kleinstrup og ler.

LES OGSÅ: Lervig vil bygge nytt bryggeri (+)

Ville ikke stjele kunder

Selv om Kleinstrup er veldig godt fornøyd med både plassering og lokale er det litt tilfeldig at de havnet akkurat på Eiganes.

– Det er Base som eier dette bygget. De tok kontakt med oss og sa at de hadde en plass som kanskje kunne være attraktiv for oss. Etter hvert fikk vi en god dialog, og vi endte opp mer flere kvadratmeter enn først planlagt. I og med at bryggeriet er her vil det skape en helt spesiell stemning, og det vil alltid være noe som skjer, sier Kleinstrup.

Men det er også andre grunner til at Lervig Local ikke valgte å plassere seg midt i sentrum.

– Vår kjernebusiness er at vi er leverandører, og vi ønsket derfor ikke å komme inn i sentrumskjernen og ta kunder fra de vi leverer til. Derfor legger vi oss litt utenfor, og håper heller at vi blir en destinasjon. Vi kommer også til å få besøk av andre bryggerier og vi har planlagt besøk av spennende kokker. Det hele skal handle om smak og opplevelse og det skal være et eventdrevet sted. Det skal ikke være statisk, men gøy, uansett om det handler om øl, kaffe eller mat, sier Kleinstrup.

LES OGSÅ: Investerer 10 millioner kroner – dobler volumet (+)

Prosjektet ble parkert

De siste årene har det gått veldig bra for Lervig, noe som er grunnen til at Lervig Local endelig ble mulig å gjennomføre. Ifølge Kleinstrup har prosjektet kostet «veldig mye penger» og de har ikke spart på noe i gjennomføringen.

– Nå har vi holdt på med dette prosjektet i nesten to år. Vi skulle egentlig åpnet tidligere, men så kom koronaen og prosjektet ble litt parkert. Så løsnet det plutselig litt, og da måtte vi bare få gang igjen.

– Tror du dette er et godt tidspunkt å åpne på? 

– Jeg tror ikke det er noe dårligere enn andre tidspunkt. Mange er hjemme i sommer, og dessuten tror jeg folk har behov for litt gode nyheter og noe nytt som skjer. Jeg håper jo folk føler dette er et positivt tilskudd til byen, sier Kleinstrup.

– Dette har vært en drøm for oss hele tiden, men det har ikke vært mulig før nå. Dette er et bryggeri, butikk, bar og kjøkken, så det er i en helt egen klasse. Her kan vi justere driften løpende, og går det så bra som vi håper vil vi åpne flere etter hvert, sier Kleinstrup.

LES OGSÅ: USA-selskap investerer 160 millioner i Lervig (+)

Behagelig atmosfære

Da Lervig åpnet dørene klokken 12.00 strømmet det på med folk. To av dem som hadde tatt turen var Johnny og Elise Halvorsen fra Tananger.

– Det var faktisk litt tilfeldig at vi kom hit i dag, men vi er veldig interessert i ting som dette; både øl og brygging. Jeg synes det er veldig kjekt at det har kommet noe som dette til Stavanger, og også at det ligger litt utenfor sentrum, sier Johnny til RA.

Begge synes baren har en behagelig atmosfære, og de vil definitivt ta turen innom igjen.

– Øl og brygging er en stor interesse for oss, og vi reiser ofte på ferier hvor vi planlegger ut i fra hvor vi kan oppleve denne tyoe konsept. Lervig leverer dessuten mye bra og det er kjekt å ha noe som er lokalt, sier Johnny.

Mer fra Dagsavisen