Nyheter

Lavere ledighet i Rogaland enn resten av landet - selv under koronakrisen

Ledigheten har økt formidabelt under koronakrisen, men likevel er det lavere ledighet i Rogaland.

Arbeidsledigheten i Rogaland er lavere enn landsgjennomsnittet og langt under for eksempel Oslo. Det viser en ny undersøkelse fra Rogaland fylkeskommune.

– Selv om ledigheten i øyeblikket ligger noe lavere enn landsgjennomsnittet, er det all grunn til å tro at vår region vil måtte leve med betydelige konsekvenser både av koronakrisen og oljenedturen i lang tid framover, sier ordfører Stanley Wirak i Sandnes.

LES OGSÅ: Varsler kutt av inntil 5000 jobber

Dypere innsikt

Bakgrunnen for undersøkelsen var å få en dypere innsikt i de største utfordringene for de ulike bransjene og hvilke tiltak næringene selv vurderer som de viktigste for å komme gjennom krisen. Det ble gjennomført telefonintervjuer med 90 sentrale bedrifter i hele Rogaland.

– Selv om koronakrisen har ført til et sterkt fall i oljeprisen, er oljeleverandørnæringen så langt ikke ekstremt sterkt rammet av koronakrisen. Men om det ikke tas grep, vil det fort endre seg, sier seniorforsker Atle Blomgren ved forskningsinstituttet NORCE i en pressemelding.

LES OGSÅ: Folken: 3500 liter øl destruert

Ifølge bedriftene selv er de to klart viktigste offentlige tiltakene så langt endringene i permitteringsregelverket og den midlertidige reduksjonen i arbeidsgiveravgiften.

Spørreundersøkelsen «Effekter på næringslivet og behov for tiltak under korona- og oljepriskrisen 2020» er gjennomført av NORCE på oppdrag fra Rogaland fylkeskommune, Stavanger kommune, Sandnes kommune, Greater Stavanger og Haugaland Vekst.

Resultatene fra undersøkelsen ble lagt fram for fylkestinget i Rogaland tirsdag.

LES OGSÅ: Spår korona-tiltak langt inn i 2021

Mer fra Dagsavisen