Nyheter

Lang kø og rød løper under åpningen av Herbarium

Nytt kjøpesenter utfordrer netthandling, og satser på å bli en del av hverdagen.

Bilde 1 av 2

I dag hadde Stavangers nye kjøpesenter Herbarium offisiell åpning. Like før åpningstiden klokken 10, var det en lang kø av folk utenfor, som hadde lyst å få med seg åpningen og tilbudene butikkene lokket med.

– Det har vært helt fantastisk. I dag var det fullt hus, og det er fantastisk kjekt å se, sier daglig leder i Øgreid Eiendom, Kjetil Thulin til RA, like etter åpningen.

Thulin og co. sto klar med goodie-bags til de 100 første kundene, som forsvant raskt etter dørene åpnet.

LES OGSÅ: – Det handler om å gi en opplevelse du ikke har hatt før. 

Satser på daglig handel

Herbarium holder åpningsfesten gående gjennom hele helgen, og Thulin håper kundene strømmer på.

– Dette er et nærsenter, hvor folk skal få tak i det de trenger til det daglige. Vi har blant annet en stor dagligvarebutikk og Vinmonopol. Vi håper det blir en jevn og god handel.

Thulin forklarer at ambisjonen er å være et fullt senter, hvor både lokale og tilreisende ønsker å handle varer de trenger i hverdagen.

LES OGSÅ: – Vi må finne nye tekniske løsninger innen landbruket. 

Utfordrer netthandling

Thulin forteller at målet er å være et kjøpesenter folk ønsker å besøke. I den anledning har de satset på butikker og varer man gjerne ikke typisk handler på nett.

– Mange av leietakerne våre har masse netthandel, men vi ønsker er å få folk inn i senteret. Det er for eksempel vanskelig å klippe seg på internett, og du vil gjerne gå og se på blomstene du skal kjøpe, og du vil som regel se på matvarene du kjøper.

Flere butikker åpner snart

Torsdag åpnet de fleste av butikkene på kjøpesenteret, men Thulin sier i løpet av et par ukers tid vil to-tre butikker til åpne. I tillegg har de enda noen lokaler ledige, som gjerne betyr åpning av ytterlige enda noen butikker etter hvert.

Park på taket 

Bygget består av to etasjer med kjøpesenter, pluss fem etasjer med kontorer. På toppen av det hele er det en offentlig park folk kan bruke.

– Det er Snøhetta som har tegnet det. Det er den største utbyggingen i Stavanger på nesten 50 år. Herbarium strekker seg 20.000 kvadratmeter, og har en litt spesiell arkitektur. Vi håper om 10–15 år at folk vil si "der er Herbarium, dette har Snøhetta tegnet, vi har lyst til å gå og se på det", sier Thulin.

Mer fra Dagsavisen