Stavanger

Landet malekontrakt på 57 millioner

– En stor tillitserklæring, sier avdelingsleder om storkontrakten med det nye sykehuset på Ullandhaug.

Interiørfaghuset T. Lund skal utføre malerarbeider på hele det nye universitetssykehuset i Stavanger.

Kontraktsverdien er over 57,6 millioner kroner, opplyser Stavanger universitetssjukehus (SUS) i en pressemelding.

– En stor tillitserklæring, og vi er kjempeglade for dette oppdraget, sier Petter Vaaland, avdelingsleder leder for maleravdelingen i Interiørfaghuset T. Lund på Forus i Stavanger.

Oppdraget sikrer arbeid for ca. 20 personer.

LES OGSÅ: Energibrønner og varmepumper planlagt for SUS2023

Alle fem byggene

Ifølge kontrakten skal de utføre maleoppdrag i alle de fem ulike byggene som samlet utgjør nye SUS. Arbeidet innebærer støvbinding i tekniske sjakter og undersidedekker, helsparkling og maling av betong og fibergips, og de skal også utføre impregnering av eksponerte betongvegger og søyler, samt 9000m2 impregnering av gulver.

Bak: Petter Vaaland, avdelingsleder maleravdeling og Håvard Moen, prosjektleder byggeplass, Foran; Cecilie Ramsland, kalkulatør/prosjektkoordinator og Geir Myhre, daglig leder

Bak fra venstre: Petter Vaaland, avdelingsleder maleravdeling og Håvard Moen, prosjektleder byggeplass. Foran: Cecilie Ramsland, kalkulatør/prosjektkoordinator og Geir Myhre, daglig leder. Foto: Sabina Oftedal/Interiørfaghuset T. Lund

– Det vil medgå rundt 330.000 liter sparkel, og rundt 135.000 liter maling, så dette vil være det største vi har utført, sier Håvard Moen som skal være prosjektleder på byggeplass.

LES OGSÅ: Tar i bruk ny teknologi ved nye SUS

Andre store kontrakten

Det vil også bli utstrakt bruk av spesialmaling med særskilte krav til hygiene på over 5000 m2.

– Dette er kjekt. Det er veldig fint å se at vårt prosjekt er med på sikre oppdrag og arbeidsplasser, og gir ringvirkninger for selskaper i regionen, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for nye SUS.

Interiørfaghuset T. Lund har tidligere vunnet kontrakt om å levere gulvbelegg til det nye universitetssykehuset, den kontrakten har en verdi på 63 millioner og de skal levere 90.000 m2 gulvbelegg.

LES OGSÅ: Erna Solberg ønsker flere helsefagarbeidere i Norge

Mer fra Dagsavisen