Nyheter

Koronautbruddet kan få konsekvenser for kreftpasienter

Planlagte behandlinger blir utsatt som følge av den ekstraordinære situasjonen som norsk helsevesen er i. Det kan få følger for kreftpasienter.

Helsevesenet er under stort press på grunn av koronaviruset og må omdisponere personell som følge av at de er i såkalt gul beredskap. Det fører til at planlagte behandlinger blir utsatt, og flere kreftpasienter kan få beskjed om at de må vente ytterligere på behandling.

– Fram til nå opplever vi at kreftpasienter i liten grad rammes, men det er grunn til å tro at sykehusene må prioritere enda hardere, og at det kan gå utover kreftpasienter og andre sårbare gruppers behandlingsløp, sier påtroppende generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen.

LES OGSÅ: Åtte pasienter venter på svar om eventuell koronasmitte

Ross påpeker at de er trygge på at det blir foretatt gode vurderinger i helsevesenet, og at kreftbehandling for de aller fleste ikke er akuttbehandling.

Men kreftpasienter er definert som en risikogruppe. Det betyr at de har økt risiko for å bli smittet, samt økt risiko for et mer alvorlig sykdomsforløp hvis de skulle bli smittet.

Kreftforeningen oppfordrer derfor alle nordmenn til å gjøre det de kan for å begrense smitte.

LES OGSÅ: Korona-karantenebrudd kan gi sjokkbot

Mer fra Dagsavisen