Nyheter

Korona: Tre nye SUS-ansatte er bekreftet smittet

I løpet av helgen er det påvist covid-19 hos tre medarbeidere ved to ulike avdelinger ved Stavanger universitetssjukehus (SUS).

Det opplyser Stavanger universitetssjukehus (SUS) på sine nettsider mandag. 

Det gjelder to medarbeidere ved barne- og ungdomsposten 3E4D og en medarbeider ved isolatenheten 2i.

Fra før er det kjent at en medarbeider ved Engelsvoll fikk påvist covid-19 fredag 30. oktober og en medarbeider i ledergruppen testet positivt torsdag.

22 i karantene ved barneavdeling

To medarbeidere ved barne- og ungdomsposten 3E4D fikk påvist covid-19 sent søndag kveld, 1. november. Én pasient og 21 medarbeidere er nærkontakter og satt i karantene.

Det er satt i gang nødvendige tiltak for karantene og smittesporing. Det jobbes for å få fullstendig oversikt over situasjonen, opplyser SUS.

– Vi har oversikt over smitteveien her, som kommer eksternt fra, sier smittevernoverlege Lars Kåre Kleppe ved Stavanger universitetssjukehus.

LES OGSÅ: Åtte nye smittet - inkludert en barneskoleelev

Tester bredt

Alle medarbeidere, pasienter og pårørende i avdelingen vil testet. De som er på jobb mandag vil i tillegg gå med munnbind til situasjonen er avklart.

– For å få en rask oversikt over situasjonen, så går vi ut og tester bredt i avdelingen. Vi gjør dette for å sikre at det ikke er personer i avdelingen som ikke oppdages, sier Kleppe videre.

LES OGSÅ: Smitte på Øyane sykehjem

Medarbeider ved isolatenheten testet positivt

Én medarbeider ved isolatenheten 2I fikk påvist covid-19 lørdag 31. oktober. Tre medarbeidere er satt i karantene. Ingen pasienter er berørt.

Det ble umiddelbart iverksatt karantene og smittesporing. Det er god oversikt over situasjonen. Det er ikke mistanke om at medarbeideren er smittet på jobb.

LES OGSÅ: Fire nye smittetilfeller i Stavanger

Strengere tiltak på sykehuset 

På grunn av økende smitte i befolkningen, kan det bli nødvendig å iverksette tiltak ved enkelte avdelinger på sykehuset framover.

Det betyr at pasienter og pårørende kan bli møtt av helsepersonell med med munnbind og annet smittevernutstyr i noen situasjoner, opplyser SUS.

– De siste dagers hendelser viser hvor sårbart det kan være med smitte på sykehuset. Vi følger situasjonen tett – og iverksetter tiltak for å være føre-var, sier beredskapssjef Elisabeth Haga Jacobsen og understreker:

– I alle disse tilfellene har medarbeiderne som har fått påvist smitte, fulgt alle rutiner. De vil bli fulgt opp og ivaretatt av sine ledere.

Per mandag formiddag er fire pasienter innlagt på SUS med covid-19.

LES OGSÅ: Rosenberg: 16 koronasmittede

Mer fra Dagsavisen