Nyheter

Korona-smittet busspassasjer: – Smitteverntiltakene ble overholdt

Olav Gismarvik var på bussen hvor 33 av 40 passasjerer fikk påvist koronaviruset. Han mener busselskapet gjorde alt riktig på den syv dager lange turen.

33 av 41 passasjerer fra Sør-Rogaland testet positivt for korona etter en busstur i Sør-Norge. 

Først var antallet smittede 29, deretter ble det oppjustert til 31 og 33 onsdag.

To av de smittede fra Stavanger er Olav Gismarvik og kona.

– Jeg tror det går greit med oss. Jeg er litt slakk. Kona har ikke luktesans. Om det ikke blir verre, så skal vi ikke klage. Men det vi jo ikke ennå, sier Gismarvik på telefon til RA.

72-åringen skryter av turen, som varte over syv dager, og forteller at han sitter igjen med en god opplevelse – selv om turen fikk en dramatisk slutt.

– Vi var på vei hjem da vi fikk beskjed om at en kvinne fikk et illebefinnende. Ferja snudde og hun ble sendt til sykehus i Førde. Senere, på vei mot Arsvågen, fikk bi beskjed om at kvinnen også hadde fått påvist korona. Da gikk alarmen. Vi måtte sitte i bussen på ferja, og vi ble kjørt rett til teststasjonen i Stavanger etterpå. Det var heldig at smitten ble oppdaget før vi kom hjem, forteller Gismarvik.

LES OGSÅ: Flere av passasjerene på bussturen tok hurtigbåt hjem etter å ha blitt testet

Busselskapet: – Vi er fryktelig lei

Han klandrer ikke busselskapet, Ingvars Reiser. RA har vært i kontakt med busselskapet, men foreløpig har de ikke ønsket å kommentere saken.

– Vi er fryktelig lei oss for det som har skjedd. Vi har arrangert turer i hele sommer, noe som har gått veldig bra, men denne siste turen kommer vi til å huske lenge, sier Ingvar Landa til Randaberg24.

– Fulgte smittetiltakene

– Det var en kjempeflott tur. Jeg følte at smitteverntiltakene ble fulgt til punkt og prikke hele tiden. Det var håndvask, spriting og vi holdt avstand – også inni bussen og på hotellene, sier Gismarvik, som har reist med Ingvars Reiser flere ganger.

– Syv ganger på tur til Romania. Jeg reiser nok igjen neste år også, om det er mulig. Dette var et uhell, sier Gismarvik, som booket turen i vår da smittetallene var på vei nedover. Gismarvik skryter også av helsevesenet.
– De reagerte raskt og vi har fått god oppfølging, sier han.

Nå er ekteparet isolert i hjemmet sitt i Stavanger.

– Alle vil kjøre og handle for oss. Fryseren er full. Vi klarer oss en stund. Foreløpig er det hele en bagatell, men det er kjedelig være isolert, sier han.

LES OGSÅ: Korona i Stavanger: - Vi settes på prøve

Kommuneoverlege: – Forhindret et større utbrudd

Kommuneoverlege i Sandnes, Hans Petter Torvik, har ikke svart på RAs henvendelser, men han sier til NRK at smittevernreglene ble overholdt.

Bussen hadde 55 plasser. I reisefølget satt par sammen og enslige alene. Dette bekrefter også Gismarvik overfor RA.

Torvik sier selskapet reagerte riktig da de ble gjort kjent med at det var smitte blant passasjerene, og at de umiddelbart kontaktet Stavanger kommune for testing.

– At de heiv seg rundt og fikk testet alle i bussen, uten at noen gikk av, gjorde at de mest sannsynlig forhindret et mye større utbrudd, sier han.

Mer fra Dagsavisen