Nyheter

Konsert: Janove og VIVA vil få folk til å gi til dem som gruer seg til jul

Digital julekonsert direkte fra Sandnes kirke med Janove Ottesen og Sandnes-koret VIVA. Konserten er gratis, men publikum kan gi penger til Hjerte for Sandnes.

Søndag arrangerer DNB og Hjerte for Sandnes gratis digital julekonsert med Jan Ove det julekonsert med Jan Ove Ottesen og Sandnes-koret VIVA.

Julekonserten er gratis, men arrangøren, DNB i Sandnes, håper folk også vil vippse penger til organisasjonen Hjerte for Sandnes.

– Det er utrolig kjekt at DNB har valgt oss. Med koronapandemi er det ikke mange livekonserter. Nå kan folk komme i stemning med Janove og VIVA. Det blir kjekt for dem, samtidig kan det bety en forskjell for noen som virkelig trenger det, sier Wenche Rubbestad Lillebø, daglig leder i Hjerte for Sandnes.

Mat og gaver til 300 familier

De «noen» Rubbestad Lillebø snakker om er mennesker som gruer seg litt til jul. Mennesker som ikke har penger til å kjøpe julegaver til barna sine, og ikke har råd til å pynte og spise julemat.

Hjerte for Sandnes skal i år dele ut mat og julegaver til 300 familier i Sandnes.

– Hjerte for Sandnes jobber mye med fattigdom – i tillegg til utenforskap, ensomme og mennesker med utfordringer i livet. Hver uke deler vi ut 250 matposer. Vi hjelper med bursdagsfeiring til dem som ikke har råd, samt arbeidstrening, forteller Rubbestad Lillebø.

Organisasjonen får lite penger fra Sandnes kommune, ifølge Rubbestad Lillebø. Å skaffe penger for å hjelpe andre er en stadig kamp.

– Derfor er denne julekonserten ekstra bra for oss. Da kan vi hjelpe flere. Vi håper å kunne hjelpe 300 familier denne julen, med mat og julegaver, sier hun.

LES OGSÅ: Dyp bekymring for unges psykiske helse under koronatiden

– Fattigdom er mer utbredt enn man tror

Fattigdom og behov for ekstra hjelp i julen er mer utbredt enn folk tror, mener Hjerte for Sandnes-sjefen.

– For mange er det å kjøpe julegaver til barna, kjøpe ekstra god mat og fine julegaver til barna den største selvfølge. Slik er det ikke for alle.

Koronapandemien gjør den kommende julen ekstra utfordrende.

– Det er nok flere som har behov for hjelp i år. De vi hjelper har kanskje små stillinger, som ofte ryker først når bedrifter kutter. I tillegg er mange enslige forsørgere.

– Å be om hjelp sitter langt inne hos folk. «Tenk å synke så dypt at jeg må be om hjelp», tenker mange. Men det er ikke så farlig etter at de tar kontakt. Vi har 30 frivillige som jobber hos oss. Mange av dem har fått hjelp her før, men nå klarer de seg fint. De frivillige har vært gjennom det samme før, forteller Rubbestad Lillebø

Julegavene som deles ut er donert av andre. Hjerte for Sandnes har juletrær ved kjøpesentre og andre steder i Sandnes, Bystasjonen, Amfi, Hotel Residence, Maxi, Både og, samt juleboden i Langgata.

LES OGSÅ: Netthets: – At folk kan skrive så stygge ting om barn (+)

Vil gi noe tilbake

Banksjef i DNB Rogaland Sør i Sandnes, Lars Reppe, forteller til RA at det handler om å gi noe tilbake.

– Det er første gang vi gjør dette. Vi får se om det blir et arrangement vi kan kjøre flere ganger. Ideen bak er at det er mange gode initiativer som ble skrinlagt på grunn av pandemien. Dessuten er det mange organisasjoner som ikke har faste inntekter. Med julekonserten slår vi to fluer i en smekk. Gi folk en opplevelse, samtidig som man samler inn penger til folk som trenger det, sier Reppe.

Beløpet folk vippser går direkte til Hjerte for Sandnes. Det er deres konto. Det er ingen mellomledd. DNB tar kostnaden.

– Hjerte for Sandnes gjør mye bra for byen. Vi vil være med og sette dem på kartet, sier Reppe.

Banksjefen ber folk om å faktisk melde seg på, ikke bare trykke på «like» og «interessert».

– Man må melde seg på, fylle ut skjema, for å få tilsendt lenken for å se konserten.

Mer fra Dagsavisen