Nyheter

Kan bli vannsportanlegg i Møllebukta

Samarbeidspartiene har i lang tid vært positive til private initiativ til sjøbad- og vannsportanlegg i Møllebukta.

I forbindelse med behandling av kommunedirektørens forslag til Handlings- og økonomiplan 2020 – 2023 vedtok Stavanger kommunestyre at samarbeidspartiene var positive til private initiativ til sjøbad- og vannsportanlegg i Møllebukta. De ba derfor om en sak til utvalg for miljø og utbygging etter dialog med initiativtakerne.

Da saken skulle behandles i utvalg for miljø og utbygging (UMU) i Stavanger kommune onsdag, ble politikerne enige om at saken bør utsettes.

– Som leder av Madla og Kvernevik kommunedelsutvalg ønsker jeg på vegne av Ap, MDG, FNB, Sp og Frp å legge fram et forslag som lyder som følger: «Saken oversendes Madla og Kvernevik kommunedelsutvalg for behandling 8.12 før saken behandles i UMU», sier politiker for Folkeaksjonen nei til mer bompenger, Lars Peter Endresen (FNB).

Flere politikere var enige i Endresen sitt forslag.

– Det er en slags tapperapportering, så det er ikke gitt at det tilfører så mye å ta det via kommunedelsutvalget. Jeg synes like fullt at det er et veldig godt prinsipp at saker som berører bydeler spesifikt, går innom der. Derfor ønsker jeg å støtte utsettelsesforslaget, sier Ingebjørg S. Folgerø (H).

LES OGSÅ: Færre bruker bil, buss og tog når det er mye smitte

Et ramsarområde

Møllebukta badeplass ligger innerst i Hafrsfjorden med sandstrand og flotte parkomgivelser. Badeplassen er mye brukt hele året og er startpunktet for turveien langs Hafrsfjord. Arealene langs sjøen er regulert til offentlig friområde, park, parkeringsplass og anlegg for Forsvaret. Sjøarealene langs land er regulert til friområde i vann og trafikkområde i vann.

– Jeg støtter også utsettelsesforslaget, men vil likevel fremme mitt oversendelsesforslag slik at det følger saken fra og med nå. Det henger sammen med at Hafrsfjord er et såkalt ramsar-område, og det betyr at det er særlig viktig og i internasjonalt sammenheng med tanke på våtmark og spesielt vannfugl, sier åkon Fossmark (MDG)

– Det er Fylkesmannen i Rogaland som har et ansvar for å sørge for at ramsar-områdene blir ivaretatt. Derfor ber jeg om i oversendelsesforslaget at det innhentes kommentar fra Fylkesmannen om hvordan dette anlegget og bruk av Hafrsfjord vil kunne påvirke statusen som viktig våtmarksområde, legger han til.

Oversendelsesforslaget fremmes på vegne av Ap, MDG, FNB og Sp, og lyder som følger: «Kommuendirektøren bes innhente uttalelse fra Fylkesmannen før videre beslutninger i UMU tas, hvor det belyses hvilke konsekvenser tiltaket vil kunne få for Ramsar-områdene, som Fylkesmannen har et spesielt ansvar for. Andre konsekvenser for naturmiljø belyses og vektlegges også.»

Utsettelsesforslaget ble enstemmig vedtatt, og det ble vedtatt at oversendelsesforslaget skal sendes.

Mer fra Dagsavisen