Nyheter

Kampen om bom og skilting i Lindeveien fortsetter

Nye skilt er på plass i «bomsnikerveien» Lindeveien. Nå tas det nytt initiativ for bomstasjon på den omstridte veistubben på Byhaugen.

Stavanger-politikerne har lenge arbeidet for å få endret et skilt som innebærer innkjøring forbudt fra nord på ett punkt i Lindeveien til å tillate trafikk til Almeveien og Solandsbakken, og i går kom skiltene opp.

– Det er bra at nye skilt er på plass, men det bør være en bomstasjon her, sier Høyres fraksjonsleder i utvalg for miljø og utbygging, Ingebjørg S. Folgerø, til RA.

Hun peker på at dagens løsning fører til bomsniking med store inntektstap. Tidligere anslag fra Statens vegvesen har konkludert med at i de tre «bomsnikerveiene» Jåttåveien, Eiganesveien og Lindeveien kjørte rundt 700 biler daglig ulovlig, og inntektstapet er anslått til rundt 3 millioner kroner årlig.

LES OGSÅ: Lar bomringen lekke, men Eiganesveien kan få bom

LES OGSÅ: Politikerne ønsker flere bomstasjoner

– Den viktigste årsaken for oss er likevel hensynet til trafikksikkerheten for barn i dette området, sier Folgerø.

– Kjører uvørent

Både Almeveien og Solandsbakken er trange og dels uoversiktlige veier.

– Vi har også fått rapporter om at noen av dem som kjører ulovlig i dette området kjører uvørent. Det går ut over trafikksikkerheten, sier hun.

Folgerø mener, og Høyre har også tidligere arbeidet for, at bomstasjon er den beste løsningen.

– Lekkasjen er veldig stor. Ingen liker bomstasjoner, men vi vil unngå sniking, og alle blir med og deltar i spleiselaget. I 2016 gikk bydelsutvalget også inn for bomstasjon her, sier Folgerø.

Kjører omveier

Hun legger også vekt på at lokalpolitikerne i Stavanger har forsøkt å unngå at lokalbefolkningen kjører omveier i etterkant av innføring av bomringen.

– Statens vegvesen har i stedet detaljregulert behandlingen av veier i Stavanger kommune, sier Høyres fraksjonsleder.

LES OGSÅ: Vedtak om ny skilting har blitt liggende i nær seks måneder

Direktør Leidulf Skjørestad i Stavanger kommune opplyser at skiltingen har gått gjennom politisk behandling for prinsipiell avklaring.

Fakta:

16. desember vedtok utvalg for miljø og utbygging at Lindeveien skal skiltes med «gjennomkjøring forbudt til Solandsbakken/Misjonsveien» innen 1. januar.

Høyre foreslo også at «dersom administrasjonen anser dette som vanskelig å håndheve, må Vegvesenet sette opp en ordinær bomstasjon på strekningen for å unngå «sniking».» Forslaget fikk bare Frp og Høyres stemmer, og falt.

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) fremmet så dette forslaget: «Utvalg for miljø og utbygging får seg fremlagt en sak som viser mulighetene for å sette opp en bomstasjon i Lindeveien med henblikk på trafikksikkerhet». Forslaget ble oversendt kommunedirektøren.

###

Slik ser det nye skiltet ut. Foto: Stein Roger Fossmo

Mer fra Dagsavisen