Jærnåttå og korona: – Det viktigste for oss er publikums helse

Arrangementer med over 500 folk har fått restriksjoner av kommunen om å avlyse inntil 22. mars. Dette kan potensielt gå utover Jærnåttå, Mablis og Utopia hvis viruset vedvarer.

Stavanger kommune stenger inntil videre alle innendørs arrangementer med over 500 deltakere. I tillegg stenges arrangementer med flere enn 50 deltakere som er rettet mot grupper som er risikoutsatte for koronavirus kommer det fram på kommunens nettsider. 

Jærnåttå går av stabelen allerede 22.mai. På programmet har de navn som Julie Bergan, DDE og Morten Abel. Pressenansvarlig Borger Magnussen er ikke bekymret for virusets effekt på festivalen. 

– Vi vurderer situasjonen fortløpende. Per nå har vi ikke tatt noen beslutninger angående korona og smitte på festivalen, men vi kommer til å forholde oss til anbefalinger fra myndighetene og fagfolk. Det viktigste for oss er publikums helse, sier han til RA.

LES OGSÅ: Så mange er korona-smittet i Norge

Fortsetter som før

12-13. juni står Mablis i Vålandsskogen for tur. Festivalsjef Birte Nettelhorst Bærheim tenker korona er nytt for alle.

– Vi må fortsette som før. Mablis jobber med å lage festival, og følger samtidig rådene til myndighetene, sier hun til RA. 
Hittil har de kapret artister som Emilie Nicolas, Gabrielle og Miss Tati's angola 70. 

Ubekymret festivalsjef

I amfiet utenfor Stavanger konserthus skal Utopia gå som planlagt 28-29 august. Espen Yung Svendsen, festivalsjef, har et håp om at viruset er under kontroll før festivalens start.

– Vi sitter rolig og planlegger som vanlig. Likevel tar vi våre forhåndsregler som bedrift med tanke på smitte. 

Festivalsjef Svendsen tenker ikke på verst tenkelige scenario - avlysning. I dag avslørte Utopia at Cezinando er booket og han gleder seg. 

– Jeg tror festivalen gjennomføres og at den skal bli tidenes beste. Vi har hatt møter innad nettverket av festivaler i Norge, men vi håper dette går over. Ingenting er viktigere enn helse, og vi tar de eventuelle utfordringene om de kommer, sier han til RA. 

LES OGSÅ: – Gjør alt vi kan for å forhindre permitteringer