Nyheter

Jenter siktet for kroppskrenkelse: – Plaget gutt (6) på vei hjem fra skolen

Fem jenter i ungdomsskolealder er siktet for kroppskrenkelse av en gutt (6) som var på vei hjem fra skolen. Jentene delte hendelsen i sosiale medier.

– Først hørte jeg jenter som lo. Deretter hørte jeg skrik. Vonde skrik. Jeg løp ut for å finne ut hva som foregikk. Det er så tragisk og fælt. Jeg er fremdeles sint. Gutten min er redd for å gå ut alene, forteller moren til seksåringen til RA.

Mandag denne uken var sønnen hennes på vei hjem fra en barneskole i Stavanger. Første del av turen tok han følge med noen han kjente. Siste del gikk han alene.

– Hørte alt på smartklokken

– Vi liker ikke å la ham gå alene, men han liker det. Synes det er stas. Siden han har en smartklokke, så prøvde vi det ut, forteller moren, som er glad og lettet for at gutten hadde smartklokke.

Hele tiden på vei hjem har gutten telefonkontakt med moren som sitter hjemme og venter. Hun hører at sønnen tar farvel med følget.

LES OGSÅ: Nina (24) risikerer å få boligdrømmen knust (+)

– Så forteller han meg at han må veldig tisse. Han sa han ikke klarte å holde seg. Jeg ba ham finne en busk. Så legger han på. Seks-syv minutter senere ringer han meg opp igjen. Jeg hører ikke stemmen hans, men jeg hører jenter som ler. Jeg roper på sønnen min, men han svarer ikke. Plutselig hører jeg skrik. Vonde skrik. Helt forferdelig. Jeg løp ut døren. Siden han har smartklokken på, visste jeg hvor han var.

Mens hun løper ser hun sønnen sin på avstand.

– Det er ganske åpent akkurat der. Jeg ser gutten min, i midten, jentene står rundt i en sirkel. Han holder buksene sine oppe, og de ler av ham. Jeg ropte og skrev. Jentene løp vekk. Jeg ba dem stoppe og forklare hva som skjedde, men de bare lo. Kanskje det var like greit, fordi jeg så svart og var rasende.

Ifølge moren fortalte sønnen at jentene prøvde å ta bilde av rumpa hans.

Saken er anmeldt til politiet.

Politiet: – Må finne ut hva som skjedde

Påtaleansvarlig i politiet, Marita Hagen, bekrefter overfor RA at saken er anmeldt, og at fem jenter er siktet for kroppskrenkelse.

– Politiet prøver å finne ut hva som har skjedd. Vi har snakket med fornærmede og familien, samt et vitne som så deler av hendelsen på avstand, sier Hagen, som ikke vil gå nærmere inn på hva vitnet har forklart til politiet.

– Vi har ennå ikke fått belyst den andre siden av saken. Vi skal be jentene inn for å få en forklaring, sier Hagen.

Alle jentene er under 15 år. Dermed er de under kriminell lavalder. Jentene er i ungdomsskolealder. De har tilhørighet i en annen bydel i Stavanger enn der hendelsen skjedde.

Hagen forteller at politiet ikke har grunnlag for å si at jentene er en gjeng som er kjent for politiet fra før, slik det er skrevet i sosiale medier.

###

Politiadvokat Marita Hagen, i Sør-Vest politidistrikt. Foto: Tore Bruland

Publisert i sosiale medier

Hendelsen med gutten skal ha blitt filmet av jentene. Hendelsen er delt av jentene i sosiale meider. I ettertid er det også andre som har delt.

Politiet har innhentet mobiltelefonene til de fem jentene.

– For å få mobilene til jentene, har vi siktet dem. Det vil ta tid å gå igjennom mobilene. Det er mye innhold. Derfor kan jeg ikke uttale meg mer om innholdet i videoene på dette tidspunktet, sier Hagen.

– Videoene er viktig. Det er bevisene vi har, legger hun til.

LES OGSÅ: Slik blir Black Friday i år (+)

La ut på Facebook

Moren til gutten skrev et innlegg på en facebook-gruppe for bydelen hun bor i. Hun skrev innlegget dagen etter hendelsen skjedde. Moren forteller at hun gjorde det fordi hun var opprørt, sint og fordi hun ønsket å finne ut hvilke jenter som sto bak.

Innlegget har fått stor oppmerksomhet, både lokalt og nasjonalt

Moren har fått mange meldinger etter at hun la ut innlegget.

– Jeg har fått mange tips om hvem jentene er, samt mange støttemeldinger. Jeg har også fått meldinger og trusler fra folk som støtte jentene, forteller Nilsen.

– Ikke del på sosiale medier - ta direkte kontakt med politiet

Politiadvokat Hagen oppfordrer publikum til å ikke dele eller kommentere videoene av hendelsen som er ute på nettet.

Politiet fikk også med seg innlegget på Facebook, som ble publisert av moren.

– Politiet dro ut til fornærmede basert på Facebook-posten. Vi fant grunn til å reagere og valgte derfor å ta kontakt, sier Hagen, som i utgangspunktet er skeptisk til at personer publiserer slike hendelser på sosiale medier.

– Jeg forstår folks frustrasjon, men på generalt grunnlag ber vi folk om å ta direkte kontakt med politiet. Det er alltid fare for netthets i kommentarfeltene, sier Hagen.

Politiet etterforsker saken videre.

LES OGSÅ: Kvinne hadde narkotika i safen

Nye anmeldelser

Torsdag mottok politiet to nye anmeldelser. Mødrene til to av de fem jentene har anmeldt til politiet.

– Anmeldelsen er registrert som krenkelse av privatlivets fred. Det går på hetsen jentene har fått i sosiale medier, sier Hagen til RA.

– Det er nettopp dette vi frykter når ting deles på sosiale medier og folk kommenterer, navngir og publiserer bilder. Det er farlig. Ting sprer seg veldig fort når mange folk deler, poengterer Hagen.

Hagen forteller at det ikke er moren til seksåringen som er anmeldt.

– Politiet har en del dokumentasjon som vi skal gå i gjennom for å se om det er grunnlag for noe straffbart, sier Hagen.

Mer fra Dagsavisen