Nyheter

– Jeg jobber mot en bransje som ikke bryr seg

Cecilie Nilsen er opptatt av å fortelle jenter og kvinner at de er bra nok som de er. Nå er hun nominert til Jenteprisen for arbeidet hun gjør.

For niende gang skal «Jenteprisen» deles ut i regi av Plan International Norge og Costume. Prisen deles ut til noen som har gjort en ekstra innsats for jenter, og blant de 70 nominerte i år er Cecilie Nilsen fra Stavanger.

Sammen med to andre driver hun Snapchat-kanalen «Hverdagsinspo» som daglig har mellom 15.000 og 30.000 visninger.

Alle er fine nok

Noe av det Nilsen er opptatt av når hun snakker til sine følgere er å få fram at alle er fine nok som de er og at de ikke må la seg påvirke.

– Og ikke minst tar jeg opp hva sosiale medier kan gjøre med deg. Jeg snakker mye om at det er viktig å stå imot press, godta deg selv og synes du er fin nok. Du trenger ikke falske negler, falske øyevipper eller plastisk kirurgi for å være fin nok, sier Nilsen til RA.

– Hvorfor mener du dette er viktig?

– Jeg ser hvor mange jenter som er plaget av det. I sosiale medier, enten det er på Snapchat eller Instagram, er det alltid reklame som forteller deg hvordan du skal se ut, sier Nilsen.

– Jeg har fått meldinger av jenter som forteller at foreldrene har kjøpt silikon til dem i konfirmasjonsgave. Det er så normalisert, og jeg klarer ikke se at det er greit, legger hun til.

Hun har drevet Snapchatkontoen i litt under et år. 91 prosent av følgerne hennes er kvinner, og de aller fleste er mellom 25 og 34 år.

– Hvordan er det å ta denne kampen? 

– Jeg synes det vanskeligste er at jeg jobber mot en bransje som ikke bryr seg. De tjener penger på det de gjør, og i tillegg jobber de sammen med mange store influencere. De tjener penger på det, så de bryr seg ikke. Jeg kunne hanka inn mange tusen kroner på samarbeid hvis jeg ville det, men jeg gjør ikke det, for det handler om det etiske, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Har skrevet bok: Første opplag utsolgt før boken er i butikkhyllene (+)

Fint å bli anerkjent

Jenteprisen er en åpen nominasjon hvor alle står fritt til å nominere dem de måtte ønske. Plan går så gjennom alle nominasjonene, sjekker at de er innenfor kriteriene, og sender listen videre til en uavhengig jury. Årets pris skal deles ut 9. november i forbindelse med FNs internasjonale jentedag to dager senere.

Nominert av følgere

Nilsen tror det er en av hennes mange følgere på Snapchat som har nominert henne, og hun synes det er veldig stort å bli nominert.

– Jeg kjenner til flere av de nominerte, og det er folk som har gjort store ting og har mye bra på hjertet. At jeg er nominert viser at folk ser det jeg gjør og synes det er en bra ting. Det er fint å bli anerkjent for det, sier Nilsen til RA.

Hun forklarer at hun helst vil bruke tiden sin på å bygge folk opp i stedet for å dra dem ned.

– Det er mange som er sure og sinte – og det er bra det også, det å «ta» bransjen og personer, men av og til kan du kanskje trenge noen som ikke er så sure og sinte, men prøver å formidle budskapet på en litt annen måte, legger hun til.

Mer fra Dagsavisen