Nyheter

Jan Rune Holdhus er ute med ny låt – på norsk

For Jan Rune Holdhus har de siste månedene vært frustrerende og krevende, men også kreative. Koronapandemien førte til at han turte å slippe en låt på dialekt.

– Det har vært veldig skummelt å skulle gi ut noe på norsk. Det er så nakent, og jeg har vært redd for at det skal bli kleint, men jeg synes likevel at det har vært veldig gøy. Når man synger på norsk får man muligheten til å fortelle det man virkelig føler, mens det på engelsk er lett å forkle ting, sier han til RA.

Jan Rune Holdhus har vært profesjonell artist i snart 20 år. For aller første gang ga han i dag ut en sang på norsk og dialekt.

Sangen har fått tittelen «Vennetyv», og handler om savnet til noen som ikke er i ens liv lenger.

– Følelsen kan minne litt om kjærlighetssorg, og sangen handler blant annet om hvor viktig vennskap er, og at man ikke skal ta dem for gitt, sier Holdhus.

LES OGSÅ: Slik blir Forskningsdagene i år

– Kan treffe alle

«Vennetyv» ble innspilt og produsert i studio 110 av Yngve Olsson i april 2020. Glenn Lyse, som er kjent fra blant annet Stavangerkameratene, er med på kor og spiller gitarsoloen. Låten er skrevet av Holdhus og Olsson, som har samarbeidet i snart to år og skrevet flere andre låter sammen.

– Denne sangen er en singel i et album som kommer senere. Når vet jeg ikke, men jeg skal skrive så lenge jeg har inspirasjon og motivasjon til det, sier Holdhus og forteller at musikkvideoen til «Vennetyv» ble publisert på YouTube i dag.

Sangen ble skrevet da koronapandemien herjet som verst i våres, og artisten mener på mange måter at også koronaviruset kan være «vennetyven» da ingen av oss kunne møte hverandre slik vi gjorde før.

Sangen gir håp om at før eller senere så kommer man over ting i livet som kan være vanskelig.

– Jeg tror låten kan treffe alle, ettersom veldig mange har opplevd å miste noen de er glad, sier Holdhus.

Selv mistet han en veldig god venn.

– Jeg har allerede spilt låten på et utested i byen, og da var det en dame som begynte å gråte. Jeg ønsker å røre folk, og når man skriver på norsk kommer det ut på en helt annen måte. Det er både direkte og veldig ekte, sier han.

LES OGSÅ: Fem centimeter fører til tapt inntekt

Fikk tid til å nullstille alt

Koronapandemien satte en stopper for veldig mye for snaue seks måneder siden. Som artist og underholder har Holdhus opplevd den siste tiden som frustrerende og krevende, men også veldig kreativ.

– Jeg fikk muligheten til å nullstille alt, og tid til å drodle, skrive og finne inspirasjon, sier han før han legger til;

– Jeg føler vi har hatt verdens lengste langhelg, og noe må man jo finne på.

Han mener selv at det løsner litt om dagen, og har fått flere forespørsler om å underholde i form av sang og humor, men kun i mindre volum.

– Jeg opplever at folk savner å le og å bli underholdt, og takk og lov for det, sier Jan Rune Holdhus til RA.

Mer fra Dagsavisen